Iskopi blokirali pola saobraćajnice u Orjenskoj ulici

Iskopi blokirali pola saobraćajnice u Orjenskoj ulici

Izgradnja atmosferske kanalizacije u Orjenskoj ulici u Murtovini još nije završena. Stanovnici su se obradovali kada su vidjeli bagere jer su očekivali da će se konačno osloboditi lokvi, a nisu slutili da će se radovi odužiti. Ova saobraćajnica je inače, rekonstruisana prije 12 godina, ali tada nije urađena kanalizacija.

U ovoj ulici saobraćaj se jedva odvija jer su kanali i dalje otvoreni. Tuda saobraća i autobus, pa se teško mimoilaze sa kolima. Mještani pozivaju nadležne da što je prije moguće završe ulicu.

Direktor Puteva Radoš Zečević kaže da radnici trenutno prave šahte u Orjenskoj ulici te se nada da će naredne srijede moći da krenu sa asfaltiranjem.

– Nama je potrebno dva, tri dana da asfaltiramo. Podloga je izravnata pa nam ne treba više vremena – rekao je Zečević.

Nikola Popović kaže da su ljetos počeli gradnju kanalizacije iz pravca Doljana.


Traže lože za kontejnere

Nikola Popović nezadovoljan je i javnom higijenom naselja. On ističe da je Murtovina naselje sa najviše problema.

– Imamo problem i sa smećem. Baca se otpad na sve strane. Dijelom smo i mi krivi za to, ali i nadležni. Prije tri, četiri godine sam išao da ih molim da izbetoniraju ložu za kontejner i taj dio malo urede. Oni su je bagerom srušili kada su kupili smeće. Prije deset dana razgovarao sam sa njima i tražio ponovo to da urade, ali ko zna šta će biti. Traže da pišemo zahtjev. Što bi mi to radili, to je njihova obaveza da naprave lože za posude - rekao je Popović.

– Oni su to ljetos počeli da rade od kraja ulice. Vidim sada su nastavili radove, ali nije još završeno. I dalje se jedva prolazi, kola se jedva mimoilaze. Prije par dana bilo je još gore. Pola ulice je bilo uzurpirano, dok neke šahte nijesu izbetonirali. Onda su na nekim mjestima pokrili kanale. Nije cijela ulica završena, ali bar su nastavili sa radovima. Očekujemo da će brzo završiti. Čuo sam da je planirano i da imamo i trotoare i biciklističku stazu – kaže Popović.
Radojica Radošević kaže da su građani navikli na to da sve što počne da se radi ne završi se u roku.

– Sad se snalazimo kako znamo i umijemo. Jedva prolazimo. Svaki drugi dan prolazim ovuda do Doma zdravlja pješke. Mučno se prolazi, posebno kada je kiša. Moraš da imaš četvoro očiju da bi prošao sigurno. Ni na trotoarima više pješacima nije sigurno - ističe Radojica Radošević.

Izvor:DAN

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.