Šestogodišnjak otet iz parka u Kaliforniji 1951. godine pronađen živ nakon 70 godina
Foto: X

Šestogodišnjak otet iz parka u Kaliforniji 1951. godine pronađen živ nakon 70 godina

Luis Armando Albino, koji je otet kao šestogodišnjak iz parka u Kaliforniji 1951. godine, pronađen je nakon više od sedam decenija, zahvaljujući online testu za utvrđivanje porijekla, starim fotografijama i novinskim člancima.

Njegova nećaka, Alida Alequin, iz Oaklanda, nakon dugotrajne potrage, uspjela je locirati svog ujaka na istočnoj obali Sjedinjenih Američkih Država.

Albino, sada otac i djed, je penzionisani vatrogasac i veteran Marinskog korpusa koji je služio u Vijetnamu. Otmica se dogodila 21. februara 1951. godine, kada je nepoznata žena namamila šestogodišnjeg Albina iz parka u West Oaklandu, obećavajući mu slatkiše. Umjesto toga, žena ga je otela i odvela na istočnu obalu, gdje je odrastao s parom koji ga je odgajao kao svog sina.

Porodica je više od 70 godina tragala za Luisom, a njegova fotografija visila je u domovima rodbine. Iako je njegova majka preminula 2005. godine, nikada nije izgubila nadu da je njen sin živ.

Potraga za Luisom dobila je novi zamah 2020. godine, kada je Alequin, iz radoznalosti, napravila online test DNK. Rezultati su pokazali 22% podudarnosti s osobom koja je kasnije identifikovana kao njen ujak Luis. Dalja istraga i pregled novinskih članaka iz tog vremena doveli su do otvaranja nove istrage o nestanku.

Luis je pronađen na istočnoj obali, a DNK test potvrdio je njegov identitet. Porodica se ponovo ujedinila u junu ove godine, kada su Luis, njegova sestra i ostatak porodice proveli emotivan susret u Oaklandu. Luis je u julu posjetio porodicu na tri sedmice, što je bio posljednji put da je vidio svog brata Rogera, koji je preminuo u augustu.

Luis ne želi medijsku pažnju, ali njegova nećaka, Alida Alequin, kaže kako se nada da će ova priča dati nadu drugim porodicama koje prolaze kroz slične situacije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.