U KCCG prošle sedmice obavljeno preko 9,8 hiljada pregleda

U KCCG prošle sedmice obavljeno preko 9,8 hiljada pregleda

U Poliklinici Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) prošle sedmice je obavljeno 9.869 ambulantnih pregleda, od čega 1.821 u Institutu za bolesti djece (IBD).

Kako su kazali iz KCCG, u dnevnim bolnicama zbrinuta su 1.484 pacijenta, a u Urgentnom centru 1.363.

Navodi se da su u istom periodu obavljena 322 operativna zahvata, od toga 37 u IBD-u.

“Na bolničko liječenje primljena su 672 pacijenta, od čega 100 u IBD-u”, kaže se u saopštenju.

Iz KCCG su kazali da je u Centru za radiološku dijagnostiku odrađeno 2.967 dijagnostičkih procedura, od čega 529 CT i 174 MR pregleda.

“U Odjeljenju za radiološku dijagnostiku IBD-a odrađeno je 437 dijagnostičkih procedura, od toga 12 CT i 52 MR pregleda”, navodi se u saopštenju.

Iz te zdravstvene ustanove rekli su da je u Centru za kliničko-laboratorijsku dijagnostiku uzorkovano 5.813 pacijenata i odrađene 192.384 analize.

U Porodilištu KCCG-a, prošle sedmice, rođeno je 69 beba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.