Pritvor za vozača Vojske Srbije koji je učestvovao u udesu u kojem je stradalo troje djece
Ilustracija

Pritvor za vozača Vojske Srbije koji je učestvovao u udesu u kojem je stradalo troje djece

Viši sud u Kraljevu odredio je pritvor vozaču oklopnog vozila Vojske Srbije, koje je učestvovalo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Kraljeva, u kojoj je poginulo pet osoba, saopštilo je 23. septembra Više državno tužilaštvo u ovom gradu na jugozapadu Srbije.

Kako je navedeno u saopštenju, Tužilaštvo je u ponedjeljak naredilo sprovođenje istrage protiv vozača M.B. iz Niša, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

„Nakon saslušanja osumnjičenog, a po prijedlogu Višeg državnog tužilaštva u Kraljevu, istom je od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kraljevu određen pritvor. Tokom istrage biće ispitani svjedoci, pribavljeni nalazi i mišljenja vještaka medicinske i saobraćajne struke, te preduzete druge dokazne radnje ukoliko se ukaže potreba“, saopštilo je Više državno tužilaštvo.

U sudaru vojnog i civilnog vozila na jugozapadu Srbije, 21. septembra, na licu mjesta je poginulo pet osoba, među kojima troje maloljetne djece, dok je jedna osoba teško povrijeđena.

Do sudara je došlo oko 13:10 časova tokom realizacije redovnih zadataka u okviru kojih je borbeno vozilo — protivavionski samohodni artiljerijsko-raketni sistem — išlo ka Raški u koloni pod pratnjom vojne policije, naveli su iz Ministarstva odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.