Izrael započeo napade na istoku Libana

Izrael započeo napade na istoku Libana

Izrael je danas popodne započeo vazdušne udare u dolini Beka na istoku Libana, rekao je izvor libanskog Hezbolaha Gardijanu.

Britanski list prenosi da je napadnut kvart kraj Balbeka u istočnom dijelu doline.

Portparol izraelske vojske rekao je stanovnicima da se evakuišu sa tog područja dva sata ranije, upozorivši da će tamo uskoro početi vazdušni udari na mete Hezbolaha.

Izraelski mediji prenose da su počeli udari u dolini Beka, pošto je isteklo upozorenje IDF da se napuste zgrade u kojima ekstremistički Hezbolah drži oružje.

U proteklim satima upozoreni su i stanovnici južnog Libana i južnog dela Bejruta tekstualnim porukama da se evakuišu.

Libanski ministar informisanja Zijad Makari dobio je telefonski poziv sa snimljenom audio porukom IDF da se evakuiše iz zgrade u kojoj se nalazi, objavio je katarski list Al-Arabi al Džadid.

Udari su danas popodne zabilježeni u Nabi Čitu i Sarainu, duboko u libanskoj teritoriji.

U ranijim izraelskim udarima na jug Libana ubijeno je više od 180 i ranjeno oko 700 ljudi, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.