Netanyahu iz podzemnog bunkera poručio: Mijenjamo ravnotežu snaga na sjeveru

Žestoki napadi na Liban

Netanyahu iz podzemnog bunkera poručio: Mijenjamo ravnotežu snaga na sjeveru

Govoreći iz podzemne komandne sobe vojnog štaba Kirya u Tel Avivu, premijer Benjamin Netanyahu kaže da IDF djeluje kako bi "promijenio ravnotežu snaga na sjeveru" uklanjanjem projektila Hezbolaha.

"Za one koji još nisu razumjeli, želim pojasniti izraelsku politiku. Mi ne čekamo prijetnju, mi je predviđamo. Svugdje, na svakom frontu, u bilo koje vrijeme.", kaže Netanyahu u video izjavi, dok izraelski avioni napadaju južni Liban i dolinu Beqaa.

Netanyahu kaže da Izrael eliminira više zvaničnike, "teroriste" i skladišta projektila, te da će još toga biti.

“Tko nas pokuša povrijediti, mi njega još više povrijedimo. Obećao sam da ćemo promijeniti sigurnosnu ravnotežu, odnos snaga na sjeveru. To je upravo ono što mi radimo. Uništavamo hiljadu projektila i raketa usmjerenih na izraelske gradove i izraelske građane", kazao je Netanyahu.

Netanyahuova izjava dolazi nakon što je održao sigurnosnu procjenu s ministrom odbrane Yoavom Gallantom, načelnikom štaba IDF-a Herzijem Halevijem, komandantom vazdušnih snaga Tomerom Barom i vojnim sekretarom Romanom Gofmanom.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.