U izraelskim napadima na Liban poginule najmanje 274 osobe

U izraelskim napadima na Liban poginule najmanje 274 osobe

U izraelskim napadima na južni Liban ubijene su najmanje 274 osobe, uključujući 21 dijete i 31 ženu, saopštili su zvaničnici Libana. Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, u napadima su ranjene 1.024 osobe.

Izrael je pozvao građane Libana da se evakuišu iz oblasti u kojima, kako tvrde, Hezbolah drži uskladišteno oružje.

Najnoviji napadi dolaze usred nekih od najtežih prekograničnih razmjena vatre u skoro godinu dana sukoba.

Izrael je pomjerio fokus na svoju sjevernu granicu, gdje Hezbolah ispaljuje rakete u znak podrške svom savezniku Hamasu, koji se bori sa izraelskim snagama u Gazi.

"Produbljujemo naše napade u Libanu, akcije će se nastaviti dok ne postignemo cilj da bezbjedno vratimo stanovnike sjevera Izraela u njihove domove", rekao je izraelski ministar odbrane Joav Galant.

On je kazao da su ovo dani u kojima će izraelska javnost morati da pokaže prisebnost.

Izraelska vojska saopštila je da je danas pogodila oko 800 ciljeva povezanih sa grupom Hezbolah, koju podržava Iran, u južnom Libanu i dolini Beka.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.