Viralni špageti iz rerne

Viralni špageti iz rerne

Ovaj recept je savršen za brzi ručak ili večeru, a lako se prilagođava. Možete dodavati ili oduzimati sastojke prema svom ukusu.

Sastojci:

60 grama putera

150 grama sitno sjeckanog crnog luka

10 grama košer soli

1/2 kašičice italijanske začinske mješavine

4 čena bijelog luka, mljevenog

700 grama mljevenog mesa (goveđeg ili mješavina svinjetine, teletine i govedine)

800 grama marinara sosa

15 grama sitno sjeckanog svježeg bosiljka, plus još za dekoraciju

450 grama špageta

600 ml pavlake za kuvanje

150 grama rendanog parmezana

150 grama rendane mocarele

mljeveni crveni biber (po želji)

Priprema:

Zagrijte rernu na 190 stepeni.

Rastopite 2 kašike putera u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i 1/4 kašičice soli; kuvati dok ne omekša, oko 4 minuta.

Dodajte italijanski začin i 1 kašičicu bijelog luka; kuvajte, stalno miješajući, dok ne zamiriše, oko jedan minut.

Dodajte mješavinu mljevenog mesa i 1 kašičicu soli; kuvajte, povremeno miješajući dok meso ne omekša, bar 6 do 8 minuta.

Dodajte marinara sos i bosiljak; kuvajte, povremeno miješajući, oko 3 minuta. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu.

Stavite veliku posudu sa blago posoljenom vodom da provri. Kuvajte špagete u ključaloj vodi, povremeno miješajući, dok ne omekšaju, ali ne smiju da se raskuvaju. Procijedite i ostavite sa strane.

U međuvremenu, istopite preostale 2 kašike putera na srednjoj vatri. Dodajte preostale 2 kašičice bijelog luka; kuvajte, stalno miješajući, dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte pavlaku za kuvanje i kuvajte još 10 minuta dok se sve ne zgusne. Sklonite sa vatre i postepeno umutite parmezan i preostalu 1/2 kašičice soli.

Prebacite mješavinu tjestenine i kreme u podmazanu posudu za pečenje; rasporedite po cijeloj površini posude. Po tjestenini ravnomjerno rasporedite sos od mesa i po želji pospite mocarelom i mljevenom crvenom paprikom.

Pecite u zagrijanoj rerni dok mocarela ne porumeni, oko 25 minuta. Pustite da odstoji 10 minuta prije serviranja.

Izvor:DAN

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.