Zgrada Vlade osvijetljena duginim bojama
Foto: Vlada Crne Gore

Zgrada Vlade osvijetljena duginim bojama

Zgrada Vlade Crne Gore večeras je osvijetljena duginim bojama u znak podrške održanom Montenegro Prajdu.

Učesnici današnje Povorke ponosa ”Montenegro Prajd” zatražili su usvajanje zakona o pravnom prepoznavanju rodnog identiteta na osnovu samoodređenja i poručili da je ljudsko pravo da svako bude ono što jeste.

Oni su danas nakon govora prošetali užim dijelom centra Podgorice.

Predstavnica asocijacije Spektra Iskra Đurišić rekla je da su se okupili da postave pitanje gdje su njihova prava.

”Ona su ovdje među nama, i nijesu tako daleko. Danas kada obilježavamo 12. prajd, borimo se za naša prava, ali i za one koji dolaze poslije nas”, rekla je Đurišić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.