CDT: U Podgorici do devet sati glasalo 4,4 odsto birača; Izlaznost u Kotoru do devet sati 4,9 odsto
Foto: PA

CDT: U Podgorici do devet sati glasalo 4,4 odsto birača; Izlaznost u Kotoru do devet sati 4,9 odsto

Birališta na lokalnim izborima u Podgorici i Kotoru otvorena su u sedam sati.

09:15
CDT: Izlaznost u Podgorici do devet sati 4,4 odsto birača

U Podgorici je do devet sati glasalo 4,4 odsto birača, saopšteno je iz CDT-a.

09:10
Demokrate: U Podgorici do devet sati glasalo 4,49 odsto birača

Na lokalnim izborima u glavnom gradu do devet sati svoje biračko pravo iskoristilo 4,49 odsto upisanih birača, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

09:05
U Kotoru do devet sati glasalo 4,9 odsto birača

U Kotoru je do devet sati glasalo 4,9 odsto birača, saopšteno je iz Opštinske izborne komisije.

08:30
OIK Podgorica: Izlaznost do osam sati 1,72 odsto

Prema podacima Opštinske izborne komisije u Podgorici je do osam sati glasalo je 2.506 birača, što znači da je izlaznost 1,72 odsto, javlja TVCG.

08:15
Otvaranje biračkog mjesta u Sportsko univerzitetskom centru u Podgorici

08:10

U Podgorici do osam sati glasalo 1,85 odsto birača

U Podgorici je do osam sati glasalo 1,85 odsto birača, saopšteno je iz Centra za demokratsku tranziciju.

08:00
U Podgorici na vrijeme otvorena sva birališta

Predsjednik Opštinske izborne komisije Podgorica Vladimir Filipović rekao je da su sva biračka mjesta u glavnom gradu otvorena na vrijeme u sedam časova.

U Glavnom gradu pravo glasa ima 145.724 birača, a na izborima će učestvovati 13 lista.

U izbornoj trci biće koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Na izborima će učestvovati i koalicija „Za bolju Podgoricu Jakov Milatović“ koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka.

Za mjesto u lokalnom parlamentu boriće se i Stranka evropskog progresa, Evropski savez, koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, zatim Pokret Preokret, Pokret Naprijed, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.

U Kotoru pravo glasa ima 18.498 građana, koji će birati između 12 lista.

Na izborima će učestvovati Crnogorska građanska akcija, lista “Za Kotor - Miljan Popović”, Demokratska alternativa - "dr Davor Kumburović - Da se Kotor pita", Evropski savez i Grupa građana - Čuvari grada.

U trci za mjesto u lokalnom parlamentu biće koalicija Za budućnost Kotora, koju čine Nova srpska demokratija Demokratska narodna partija, zatim Kotorski pokret - Siniša Kovačević, Hrvatska građanska inicijativa, Demokratska partija socijalista.

Na izborima će učestvovati i koalicija koju čine Demokrate i Pokret Evropa sad, Grbaljska lista, kao i koalicija sačinjena od Socijalističke narodne partije i Demokratske srpske stranke.

Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.