Najoštriji govor Trampa:

Najoštriji govor Trampa: "Kamala Haris je mentalni invalid"

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je održao u Viskonsinu jedan od svojih najoštrijih govora protiv imigranata koji su ilegalno prešli američku granicu i počinili zločine a svoju protivkandidatkinju, demokratu Kamalu Haris nazvao "mentalnim invalidom", naveli su američki mediji.

Tramp, koji je, kako piše Njujork tajms, često dovodio u pitanje mentalne sposobnosti predsjednika SAD Džoa Bajdena, rekao je na predizbornom skupu u Viskonsinu da je "Džo Bajden postao mentalni invalid a Kamala je takva rođena".

On je optužio Harisovu, koja je u petak posjetila američko-meksičku granicu, za to što su neki migranti počinili zločine nakon što su ilegalno ušli u SAD, tvrdeći da je odgovorna za "brisanje američke granice", prenosi AP.

- Oslobodiću Viskonsin od masovne migrantske invazije. Oslobićemo zemlju- rekao je bivši američki predsjednik, prenosi Tanjug,

Tramp je izrazio nadu da će frustracija zbog ilegalne imigracije rezultirati glasovima u Viskonsinu i drugim ključnim državama, osudio je ljude koji prelaze granicu između SAD i Meksika nazivajući ih "otrovom za krv zemlje" i obećao je da će, ukoliko bude izabran, sprovesti najveću deportaciju u američkoj istoriji.

Tokom svog govora republikanski predsednički kandidat bio je okružen posterima koji prikazuju ilegalne migrante uhapšene zbog počinjenih ubistava i drugih nasilnih zločina i transparentima "Zaustaviti imigrantski kriminal" i "Deportujte odmah ilegalce".

Prema zvaničnim podacima američke vlade oko sedam miliona migranata uhvaćeno je u ilegalnom prelasku granice SAD i Meksika tokom Bajdenove administracije, što je rekordno visok broj koji je podstakao kritike Trampa i republikanaca na račun Harisove i Bajdena, prenose Nezavisne.

Sarafina Čitika, portparolka Kamale Haris, rekla je nakon Trampovog govora da "on nema ništa inspirativno da ponudi američkom narodu, samo mrak".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.