Tužilaštvo naložilo da se ispita povreda tajnosti u vezi predmeta

Tužilaštvo naložilo da se ispita povreda tajnosti u vezi predmeta "Ribnikar"

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović izdao je obavezno uputstvo Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da formira predmet i ispita povredu tajnosti postupka u vezi sa predmetom "Ribnikar".

Nalog je izdat imajući u vidu da je u ovom predmetu javnost isključena od početka krivičnog postupka, tokom istrage i kasnije odlukom Višeg suda u Beogradu sa glavnog pretresa koji je u toku, a radi zaštite interesa maloljetnih oštećenih u ovom postupku, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je obaveznim uputstvom naloženo da utvrdi kako je došlo do curenja podataka iz predmeta u javnost, te da procesuira odgovorne.

Stefanović je apelovao na sve učesnike u postupku, branioce, punomoćnike i oštećene, kao i medije da poštuju odluku pravosudnih organa u vezi sa isključenjem javnosti iz postupka i naglasio da će svako nepoštovanje ove odluke biti procesuirano u skladu sa zakonom.

Suđenje u predmetu "Ribnikar" nastavlja se 8. oktobra kada će u Specijalnom sudu na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću biti ispitan K. K, dječak koji je u 3. maja prošle godine u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu počinio masovno ubistvo.

K. K. će biti ispitan u svojstvu svjedoka, a svjedočiće iz posebne prostorije, odvojene od sudnice broj jedan u kojoj će sjedeti svi ostali učesnici u postupku, a ročištu će pored advokata moći da prisustvuju i oštećeni.

Izvor: RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.