Skandal: Barselona kupila jetru
Erik Abidal

Skandal: Barselona kupila jetru "na crno" za Abidala?

Barselona je jetru za Erika Abidala kupila "na crno", prenosi "El Confidencial" pozivajući se na informacije do kojih je došla španska policija.

Policija je navodno presrela najmanje četiri telefonska poziva koja je vodio bivši predsjednik kluba Sandro Roselj sa nepoznatom osobom.

U tim razgovorima se spominje da je jetra za Abidala, defanzivca koji je igrao za Barselonu, a početkom juna je počeo da obavlja funkciju tehničkog sekretara, nabavljena nelegalnim putem.

Zvanična priča je bila da je jetru donirao Abidalov rođak po imenu Žerar. Abidal je prije šest godina morao na transplantaciju, nakon što mu se na taj organ vratio tumor koji je prethodno hirurški otklonjen. 

Sam Abidal se pri povratku na teren prije pet godina, a posle 13 mjeseci van terena, zahvalio svom rođaku rekavši da bez njega "ne bi stajao tu". 

Francuz je bio igrač Barselone od 2007. do 2013. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.