Blokiran saobraćaj na više mjesta, protestna šetnja u Beranama, auto-litija u BP
Foto: Onogošt

Blokiran saobraćaj na više mjesta, protestna šetnja u Beranama, auto-litija u BP

Policija je večeras na više mjesta u Crnoj Gori zbog auto-litija blokirala saobraćaj.

Saobraćaj je blokiran na izlazu iz Podgorice, na magistrali kod pumpe na Smokovcu. Ne dozvoljavaju ni da se izađe iz grada, ni da se uđe u Podgoricu, prenose Vijesti.

Na blokadi u Biočama je nosilac liste koalicije "Za budućnost Crne Gore", Zdravko Krivokapić, koji traži od policije da okupljene pusti da prođu.

Ranije je blokiran saobraćaj kod tunela Budoš gdje se nalazi policija koja je zaustavila kolonu vozila koja je iz Nikšića krenula prema Podgorici.

Policija je napravila živi zid ispred tunela, gdje je zaustavljena auto-litija, a uz kontrole auta usmjerava preko Carevog mosta,prenosi portal Onogošt.

Kod tunela je nekoliko kilometara duga kolona vozila. 

U Bijelom Polju auto litija je krenula u 19 sati sa platoa parkinga u Nikoljcu.

11820385314961917039017131266539134293516806n

Na pojedinim mjestima u gradu kontrolisani su učesnici litije od strane pripadnika policije, a na kratko je došlo do zastoja u Rakonjama na dijelu obilaznice, zbog čega su stvorene velike kolone vozila.

1181819333182264428550211839127396658337627n

I u Podgorici se večeras održava auto-litija, na kojoj učestvuju građani koji protestuju protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Plato ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja gotovo je popunjen vozilima, a na prisutno je i par stotina građana. Na bulevaru ispred Hrama su automobili koji učestvuju u protestnoj koloni vozila, prenose Vijesti.

Auto-litije su najavljene širom Crne Gore zbog čega su od jutros pojačane policijske aktivnosti.

Građani Berana učestvovali su večeras u protestnoj litiji od centra grada do manastira Đurđevi stupovi. 


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.