Navijači saznali odlične vijesti pred jedan od najvećih svjetskih derbija
ilustracija

Za utakmicu Barcelone i Real Madrida će biti dozvoljen maksimalan kapacitet stadiona

Navijači saznali odlične vijesti pred jedan od najvećih svjetskih derbija

Ljubitelji fudbala u Španiji saznali su odlične vijesti. Naime, odigravanje jednog od najvećih derbija na svijetu, onog između Barcelone i Real Madrida, će biti moguće pred maksimalnim kapacitetom stadiona.

Naime, u Španiji se popuštaju restrikcije uvedene zbog pandemije koronavirusa, a katalonska vlada je donijela odluku kojom se od 15. oktobra dopušta maksimalni kapacitet stadiona. Prvi duel dva velika rivala ove sezone igra se 24. oktobra na Nou Kampu, a znači da će stadion u Kataloniji biti ispunjen do posljednjeg mjesta, piše Avaz.

Predsjednik katalonskog giganta Đoan Laporta tražio je od vlade da donese ovu odluku, jer je Barceloni potrebna podrška velikog broja navijača u narednim utakmicama. Osim podrške igračima, klub će zaraditi preko ulaznica, što će dobro doći klupskoj kasi koja je "masakrirana" brojnim dugovanjima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.