Osim za krvnu sliku cvekla je dobra i za kosu i za kožu
Ilustracija

Osim za krvnu sliku cvekla je dobra i za kosu i za kožu

Cvekla je povrće koje treba uvrstiti u svakodnevnu ishranu.

Pogotovo tokom hladnijih dana, cvekla je povrće koje treba da se nađe na trpezi jer je izuzetno zdrava. Zahvaljujući visokom sadržaju gvožđa i vitamina, cvekla čuva organizam od virusa i jača krvnu sliku.

Preporučljiva je posebno za anemične osobe, ali pored zdravstvenih može se koristiti i u druge svrhe - za njegu kose i njegu kože.

Ukoliko imate problema sa opadanjem kose preporučuje se da pijete sok od sveže cvekle, koji je bogat raznim proteinima, kalijumom, fosforom, kalcijumom, kao i vitaminima B i C. Svi ovi sastojci poboljšavaju cirkulaciju vlasišta, a pospešuju i rast kose.

Mješavinom soka od cvekle i sirćeta, isperite kosu posle pranja bar jednom nedeljno kako biste očistili kožu glave i ukloniti perut. Cveklu možete koristiti i u njezi kože

Cveklu srednje veličine iscijedite, i tim sokom uz pomoć vate ili pamučne gaze premažite lice. Isperite ga nakon 10 minuta i umijte se blagim sapunom.

Ovaj tretman ponavljajte jednom nedeljno, po mogućnosti prije spavanja, a koža će vam biti vidno svježija i bez akni. Takođe, sok od cvekle može vam pomoći i kod fleka na licu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.