Alesandro Kralj blistao, Primorac stavio ruku na šampionski pehar

Alesandro Kralj blistao, Primorac stavio ruku na šampionski pehar

Tim Vjekoslava Paskovića je i u drugom meču finalne serije savladao Jadran, ovog puta na svom bazenu poslije boljeg izvođenja peteraca sa 15:13, pa mu za treću titulu prvaka Crne Gore u istoriji treba još samo pobjeda

Vaterpolisti Primorca pobijedili su večeras u Herceg Novom i u drugoj utakmici finala plej-ofa Prvenstva Crne Gore Jadran i napravili veliki korak ka osvajanju šampionske titule.

Tim Vjekoslava Paskovića je i u drugom meču finalne serije savladao Jadran, ovog puta na svom bazenu poslije boljeg izvođenja peteraca sa 15:13, pa mu za treću titulu prvaka Crne Gore u istoriji treba još samo pobjeda.

Jadran je bolje ušao u utakmicu i golovima Vasilija Radovića i Holoda nakon dva minuta igre vodio sa 2:0.Na sredini prve četvrtine bilo je 1:3, poslije golova Markovića i Holoda i tada se budi Primorac koji golovima Srđana Janovića, Vica i Stanojevića preokreće reuzultat na 26 sekundi prije kraja.

Ipak, razigrani Holod je pet sekundi prije kraja prve dionice izjednačio rezultat svojim trećim golom na utakmici.

Domaćin je dominirao u trećoj četvtrtini. Brkić i Vico su donijeli Primorcu prvi put dva gola prednosti 7:5, a nedugo zatim, Janović je povisio na 8:5.

Gojković je u finišu trećeg perioda smanjio na 8:6 i zadržao svoju ekipu u igri, ali je Mršić vratio plus tri uoči posljednjih osam minuta.

Nije to pokolebalo tim Petra Radanovića – Danilo Radović i Gardašević su pogodili za minus jedan 9:8, na pet minuta do kraja.

Marković je sa peterca odbio nalet Novljana 10:8, a u narednom napadu Primorac se odbranio sa igračem manje.

Potom je na scenu stupio Danilo Radović i sa dva gola donio svom timu izjednačenje 10:10, na nešto malo više od dva minuta do kraja meča.

Nakon što su se odbranili, gosti su četvrtim golom Holoda preokrenuli 11:10. Primorac potom nije iskoristio napad s dva igrača više, ali je meč u peterce odveo golman Kralj koji je pogodio sa distance deset sekundi prije kraja 11:11.

U petercima, više koncentracije imao je Primorac, a opet je zablistao Kralj. Odbranio je udarce Vukićevića i Vujovića i donio svom timu pobjedu.

Treći meč igra se u subotu na Škveru.

Izvor:Aktuelno.me

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.