Blokbaster u Gelzenkirhenu: Španija i Italija najavljuju totalni fudbal

Blokbaster u Gelzenkirhenu: Španija i Italija najavljuju totalni fudbal

Prvi blokbaster na Evropskom prvenstvu večeras od 21 sat u Gelzenkirhenu igraju Španija i Italija.

Giganti su u dobroj poziciji u grupi B jer imaju po tri boda, dva više od Albanije i Hrvatske, koje su odigrale meč više. Pobjednik duela na ,,Feltins areni“ u Gelzenkirhenu obezbijedio bi osminu finala, a i remi ne bi bio loša opcija za ,,azure“ i ,,furiju“.

Italijani, aktuelni prvaci, na premijeri su savladali Albaniju (2:1) nakon što su se brzo oporavili od primljenog pogotka poslije samo 23 sekunde.

- Za mene ovo nije derbi. Kad igrate na Evropskom prvenstvu, svaki meč je kao finale, poseban, svaki se po nečemu pamti. Želimo da igramo istim stilom kao protiv Albanije i izmjerimo se protiv jedne od jačih reprezentacija u Evropi. Siguran sam da ćemo loše proći ako im

prepustimo posjed. Zato moramo da preuzmemo inicijativu i vidimo koliko će nam to uspjeti protiv tako jakog protivnika – poručio je Lućano Spaleti, selektor Italije.

Španija je na premijeri ostavila dobar utisak u velikoj pobjedi nad Hrvatskom od 3:0.

- Takav rezultat je posljedica padova koje je Hrvatska imala tokom utakmice. Hrvatska je dobro kružila s loptom i stvorila nekoliko šansi za gol, dok je Španija pogotke postigla iz situacija kada ekipe nijesu bile standardno postavljene. Moramo da izbjegnemo njihove duge periode posjeda jer su strpljivi i uvijek mogu da pronađu pobjedničku kartu čak i ako moraju da čekaju na posljednju u špilu – naveo je Spaleti.

Dvije selekcije sastale su se posljednji put prošle godine, kada je Španija bila bolja u polufinalu Lige nacija (2:1), a igrale su i u polufinalu prethodnog Eura – tada su ,,azuri“ na putu do zlata slavili nakon penala.

- Želimo da pobijedimo u svakoj utakmici, to je normalno. Italija je uvijek Italija, a ne zaboravite da je aktuelni šampion. Biće prelijepa utakmica, a mi nećemo odustati od svog stila – kazao je selektor Luis de la Fuente.

- Italija ima mlade igrače koje dobro poznajemo. Sviđa mi se način na koji igraju, kao i uvijek pravi su takmičari. Kao da gledamo sebe u ogledalu. Približnog smo kvaliteta, biće ujednačen meč. Ubjedljivo smo pobijedili Hrvatsku, ali nijesmo poletjeli. Ovo je dug, težak put. Možemo još da napredujemo – podvukao je iskusni stručnjak.

Komplimentima je uzvratio i Spaleti.

- Dopada mi se kako igra Španija. Ofanzivni su, izlaze visoko na rivala, čak i na golmana. Moraćemo da budemo brzi u pronalaženju slobodnog igrača – istakao je strateg Italije.

ŠPANIJA
FUDBAL
ITALIJA
EVROPSKO PRVENSTVO
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.