Kako je 10-godišnjak prevario oca i došao do Ronalda, UEFA izrekla kazne za utrčavanja na teren
Dječak Berat s Cristianom Ronaldom (Foto: EPA-EFE)

Kako je 10-godišnjak prevario oca i došao do Ronalda, UEFA izrekla kazne za utrčavanja na teren

Šest navijača utrčalo je na teren na utakmici između Portugala i Turske, a sve kako bi došli do Cristiana Ronalda, no posebnu pažnu privukao je 10-godišnji dječak koji je zbog toga prevario i oca.

Svi su kažnjeni zabranom dolaska na stadione do kraja Eura, osim 10-godišnjeg dječaka koji je imao sreće da se izvuče samo sa upozorenjem.

Fotografije turskog dječaka po imenu Berat postale su hit na internetu jer je, uz podršku publike, uspio da prođe pored nekoliko članova osiguranja i napravi selfie s Ronaldom.
Nakon svega, Nijemci su kontaktirali njegovog oca Cetina, također prisutnog na utakmici, koji je otkrio da ga je Berat lagao o odlasku u toalet, a zatim utrčao na teren.

"Ne bih to ponovio, jer sam se bojao da ćemo morati da platimo mnogo novca za kaznu", kazao je Berat za Bild.

Ipak, poručio je da je ispunio san fotografijom s Ronaldom, iako mu prijatelji nisu vjerovali kada je najavio da će utrčati na teren i napraviti selfie.
Konačno, UEFA je nakon sve češćih ulazaka navijača na teren odlučila da poveća broj redara na utakmicama i do kraja takmičenja ne bi trebali gledati slične ispade kao na utakmici između Portugala i Turske.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.