SDT slučaj ponovnog imenovanja Raonića vratio podgoričkom Osnovnom tužilaštvu
Boris Raonić

SDT slučaj ponovnog imenovanja Raonića vratio podgoričkom Osnovnom tužilaštvu

Specijalno državno tužilaštvo SDT vratilo je Osnovnom državnom tužilaštvu Podgorica spise predmeta o slučaju prošlogodišnjeg ponovnog imenovanja Borisa Raonića na funkciju generalnog direktora Javnog servisa Radio-televizije Crne Gore, potvrđeno je CdM-u iz ODT-a Podgorica.

Kako je pojašnjeno to je učinjeno nakon što je na snagu stupio novi Zakon o Specijalnom državnom tužilaštvu, koji smanjuje krug javnih funkcionera koje može istraživati SDT.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović je nedavno odgovarajući na pitanje šta je SDT uradilo povodom prijava protiv članova Savjeta Radio-televizije Crne Gore, zbog neizvršena pravosnažne sudske presude po kojoj je Boris Raonić reizabran za generalnog direktora RTCG-a, kazao da je predmet formiran, da je tokom izviđaja pribavljena potrebna dokumentacija, zapisnik i tonski zapis sa sjednice Savjeta RTCG, saslušana su lica u svojstvu osumnjičenih i u svojstvu svjedoka, pribavljene su odluke.

“Mislim da je tužilac, kako me obavijestio, da je tražio i glasačke listiće da mu se dostave, kako bi on provjerio nešto što mu je važno za donošenje odluke. Kako me tužilac obavijestio, očekujem da će tužilačka odluka biti vrlo brzo donesena u tom predmetu”, poručio je Novović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.