Preokret Holandije protiv Turske: ,,Lale“ zakazale okršaj s Engleskom
Foto: UEFA

Preokret Holandije protiv Turske: ,,Lale“ zakazale okršaj s Engleskom

Holandija je u polufinalu velikog takmičenja prvi put poslije 10 godina i Mundijala u Brazilu – fudbaleri Ronalda Kumana zakazali su polufinale Evropskog prvenstva s Engleskom nakon što su poslije preokreta pobijedili Tursku (2:1).

Za plasman u finale boriće se i Španija i Francuska.

,,Lale“ su zasluženo stigle do polufinala, ali lako je mogao da se dogodi nastavak turske bajke.

Ekipa Vinćenca Montele na startu je bila pod pritiskom Holanđana, a onda se oslobodila i povela u 35. minutu.

Samet Akajdin je glavom na novu asistenciju Arde Gulera zakucao loptu u mrežu Ferbrugena, koji je vjerovatno mogao bolje da interveniše.

Ferbrugen je u 56. minutu spasio Holandiju – krajnjim naporom je dotakao loptu kod šuta Gulera iz slobodnog udarca, na kraju je okrznula i stativu.

Čuvar mreže Brajtona je odbranio i udarac Jidliza iz dobre pozicije, da bi izjednačenje stiglo u 70.

Depaj je centrirao, a De Fraj sa desetak metara glavom zakucao loptu u mrežu.

Turci su ,,slomljeni“ šest minuta poslije izjednačenja - Gakpo je srećno na asistenciju Damfrisa zatresao mrežu Turske, kasnije je pogodak upisan kao autogol Merta Muldura.

Holanđani su se branili do kraja, spašavali mrežu nogama i grudima, ponovo je na visini zadatka bio Ferbrugen i – odbranili veliku pobjedu.

Španija – Francuska igraće u utorak, Holandija – Engleska dan kasnije. 

Izvor Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.