Skandalozno: Bjelopoljski tužilac Danilo Mrdak zloupotrijebio službeni položaj i pokušao da prikrije krivična djela i optužene oslobodi krivične odgovornosti?
Danilo Mrdak, tužilac

Tužilac Danilo Mrdak počinio više krivičnih djela?

Skandalozno: Bjelopoljski tužilac Danilo Mrdak zloupotrijebio službeni položaj i pokušao da prikrije krivična djela i optužene oslobodi krivične odgovornosti?

Danilo Mrdak tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, nakon što je Specijalno državno tužilaštvo ustupilo vođenje postupka po podnijetoj krivičnoj prijavi podnijetoj protiv dr. Dragutina Cimbaljevića, Hane, Elmine i Seida Šećerovića zbog pravljenja lažnog ljekarskog uvjerenja pomoću kog su sa predumišljajem obmanuli Viši sud i javnost sa ciljem da nanesu štetu oštećenom A.Z., dana 25. jula 2024 godine nezakonito, bez utvrđivanja činjeničnog stanja i izvođenja predloženih dokaza je samovoljno i nezakonito odbacio krivičnu prijavu. Prigovor je podnijet Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju o kojem još nije pravosnažno odlučeno.

Obavještenjem Danila Mrdaka ODT-a Bijelo Polje 153/23 od 25.06.2024 godine odbačena je krivična prijava protiv Šećerović Hane, Elmine i Seid - Beca i dr. Dragutina Cimbaljevića.

Uz obavještenje, dostavljeno je i rješenje br. 153/24 koje se razlikuje i od onog u obaveštenju, jer u obaveštenju piše broj predmeta 153/23, kao i onog u obrazloženju kr. br. 201/23 od 07.05.2024 godine.

Da se radi o zloupotrebi službenog položaja i nesavjesnog rada u službi te osnovanoj sumnji i za počinjena druga krivična djela od strane tužioca Mrdaka ukazuje činjenica da rešenje od 28. juna 2024 godine koje je potpisao ima više brojeva, i to: kt. br. 153/23, kt. br. 153/24 i kt. br. 201/23.

Osnovnim državnim tužilaštvom u Bijelom Polju rukovodi Vladan Đalović, koji je u obavezi da prati rad njemu podređenih tužilaca.

Dovoljno dokaza da se pokrene krivični postupak!

Uz podnijetu krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu, istaknuti su svi elementi izvršenja krivičnog djela i priloženi dokazi koji jasno podkrepljuju navode iz krivične prijave  protiv Šećerović Hane, Elmine i Seida - Beca  i dr. Dragutina Cimbaljevića, a koje tužilac Mrdak uopšte nije cijenio.

Radi se o sledećim činjenicama:

- Prilikom podnošenja krivične prijave Hana Šećerović je izjavila u CB Bijelo Polje da nema povreda prilikom davanja prijave - izjave dana 06.09.2021 godine u 17:45 h, te su policijski zapisnik Hana i Elmina Šećerović potpisale svojeručno i bez primjedbi.

- Iz Bjelopoljske policije Elmina i Hana odlaze kući. I tek nakon više od tri sata od davanja izjave u policiji odlaze u HMP oko 22:15 h.

- Na pregledu u HMP kod dr. Kemala Guberinića, nalaz od 06.09.2021 godine konstatuje da Hana nema povreda, i da spolja na njenom tijelu nije vidio nikakvu povredu, niti crvenilo, niti slično.

- Na pregledu dr. Aleksandar Zlajić, nalaz od 06.09.2021 godine nije konstatovao da Hana ima povreda.

- Nakon nekoliko minuta od dr. Zlajića, Hana Šećerović sa majkom Elminom bez uputa dolazi na pregled kod dr. Dragutina Cimbaljevića, koji konstatuje povredu hematom 1x1 cm.

- Narednog dana 07.09.2021 godine kod dr. Nikole Veličkovića na pregledu nije konstatovana bilo kakva spoljašnja povreda kod Hana, osim starog rascjepa.

U krivičnoj prijavi sumnju da su dr. Cimbaljević, Hana, Elmina i Seid Šećerović počinili krivična djela za koja su prijavljeni, podkrepljuje činjenica i priloženi dokazi da su tri (3) specijalistička pregleda obavljena dana 06.09.2021 godine za oko 4 minuta.

Da je tužilac Mrdak pravilno i zakonito postupao po podnijetoj krivičnoj prijavi, osim nabrojanih dokaza i posebno izjašnjenja vještaka dr. Nemanja Radojević, koji je naveo da se ne može sa sigurnošću reći da je povreda (hematom) nastala 05.09.2021 godine, jer imajući u vidu kako je opisana povreda, ista je mogla nastati i istog dana kada je vršen pregled kod dr. Cimbaljevića.

Vještak je dodao da se hematomi najčešće pojave vidljivi spolja na koži već nakon 10 minuta nakon dejstva sile (kada se govori o predjelu vrata) i isti inicijalno mogu biti crvenkaste boje a potom pređu u ljubičastu i kao takvi budu prebojeni dva tri dana.

Da hematoma nije bilo niti bilo koje povrede kod Hane potvrdila je pred sudom Irma Fetahović, policijska službenica u Bijelom Polju, koja je sačinila policijski zapisnik dana 05.09.2021 godine koji je osim nje potpisan od strane Hane i Elmine Šećerović bez primjedbi.

konacnaslika

UHVATILE SAME SEBE U LAŽI: Najgluplji pokušaj podvale ikada zabilježen u Crnoj Gori!

Hana i Elmina Šećerović su lažno optužile A.Z. i pokušale su da pomoću koruptivnog doktora Dragutina Cimbaljevića naprave lažno ljekarsko uvjerenje, sa lažnim povredama, a zaboravile da su samo tri sata prije sačinjavanja lažnog ljekarskog uvjerenja u policiji izjavile i potpisale, da Hana Šećerović nema nikakvih povreda po tijelu.

Tri doktora potvrđuju da nema povreda, samo dr. Cimbaljevic unosi lažne povrede u ljekarski nalaz.

Znači da povrede nisu postojale dok je Šecerovićka davala izjavu u policiji, nisu postojale ni tri sata kasnije u hitnoj pomoći, a po mišljenju vještaka ljekara, povreda ako je imalo uopšte nastala je između kancelarije dr. Zlajića i dr. Cimbaljevića.

viberimage20240819164523654

Izjava Hane Šećerović data u policiji dana 05.09.2021 godine u 17:30 h: "Ja nemam povreda po tijelu i nisam išla kod ljekara na pregled".

Posao tužioca Mrdaka je bio da ispita i ustanovi ko je ovde počinio krivično djelo, i ko se već par godina nekažnjeno sprda sa Višim sudom u Bijelom Polju, ko nanosi Bjelopoljskoj bolnici štetu i etiketu da su doktori te bolnice koruptivni? 

Ali šta radi tužilac Mrdak, i pored priloženih dokaza o počinjenom krivičnom djelu iz nekog razloga, mozemo da sumnjamo u mito ili neku drugu vrstu nezakonitog uticaja, bez pravnih osnova, na svoju ruku odbacuje krivičnu odgovornost okrivjenih čime i sam ulazi u zonu krivične odgovornosti.

Da podsjetimo krivična prijava protiv dr. Dragutina Cimbaljevića, Hane, Elmine i Seida Šećerovića je podnijeta za zloupotrebu službenog položaja iz čl. 416 KZ CG, nesavjestan rad u službi iz čl. 417 KZ CG, Udruživanja radi izvršenja krivičnih djela falsifikovanje isprave iz čl. 412 KZ CG, posebni slučajevi falsifikovanja isprave iz čl. 413 KZ CG, falsifikovanja službene isprave iz čl. 414 KZ CG, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja iz čl. 415 KZ CG, zloupotrebe službenog položaja iz čl.416 KZ CG, protivzakonit uticaj iz čl. 422 KZ CG, i druga krivična djela propisana Krivičnim zakonikom Crne Gore.

Naime oni su dana 06.09.2021 godine i kasnije u dužem vremenskom trajanju, koje i dalje traje, organizovano i sa predumišljajem izvršili predmetna krivična djela, praveći preglede sa lažnim ljekarskim nalazima u kojima su unijeti neistiniti sadržaji, koji su imali i dalje imaju štetne posledice po život i zdravlje  A.Z., studenta prava, sa ciljem lažne osude.

Čeka se odluka Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju po podnijetom prigovoru na obavještenje Danila Mrdaka ODT-a Bijelo Polje 153/23 od 25.06.2024 godine da je odbačena  krivična prijava protiv Hane, Elmine, Seida - Beca Šećerovića i dr. Dragutina Cimbaljevića.

Ko je u stanju da daje lažne izjave, da pravi dokazano lažna ljekarska uvjerenja i sa njima obmanjuje Viši sud u Bijelom Polju, tužilaštvo,taj je u stanju sve da uradi, i ne može biti kredibilan svjedok na sudu.

Takvi trebaju da snose krivičnu odgovornost za svoje kriminalne zločine i suoče se sa rukom pravde i dobiju zasluženu kaznu.

Kako nezvaniučn saznajemo, narednih dana će o diskutabilnoj odluci tužioca Mrdaka biti obaviješteno Specijalno tužilaštvo koje ovaj predmet nije odbacilo nego ga dalo Mrdaku na razmatranje. Takođe obaviještena će biti: Evropska delegacija u Crnoj Gori koja nagleda rad pravosuđa, Američka, Njemačka i Britanska ambasada.

Nastaviće se...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.