Reprezentativac Engleske na trening stigao vozilom koje je prvi put viđeno u Velikoj Britaniji
Foto: Screenshot

Reprezentativac Engleske na trening stigao vozilom koje je prvi put viđeno u Velikoj Britaniji

Mladi engleski fudbaler i zvijezda Newcastlea Anthony Gordon pojavio se na treningu svog kluba u novom automobilu koji je prvi put primijećen na ulicama Velike Britanije.

Gordon (23) u trening centar Newcastlea stigao je u EV Hummeru, novom automobilu proizvedenom u GMC-ovoj fabrici u Sjedinjenim Američkim Državama. Kako prenose engleski mediji, to je prvi takav primjerak na ulicama Velike Britanije.

Ovaj SUV košta između 190.000 i 210.000 eura, a dolazi s 1.000 konjskih snaga. Iako se proizvodi još od 2021. godine, ovo je prvi primjerak iz 2024. godine na britanskim ulicama.

Riječ je o prvom električnom Hummeru koji je izazvao zabrinutost zbog opasnosti koje predstavlja na cesti. Zbog svoje težine od 4.500 kg, predstavlja veliku opasnost za druge učesnike u saobraćaju u slučaju sudara.
Krilni ofanzivac Newcastlea priprema se za nastup u petom kolu engleske Premier lige u kojem će u subotu njegov tim gostovati Fulhamu.

Iz godine u godinu Gordon igra sve bolje, pa je tako stekao status standardnog reprezentativca Engleske. S reprezentacijom je nastupio i na Evropskom prvenstvu, a bio je dio Gordi Albiona i tokom posljednjeg reprezentativnog okupljanja u Ligi nacija.

U Newcastle je stigao tokom januara prošle godine iz Evertona za skoro 50 miliona eura. Gordon je prošao omladinske škole Liverpoola i Evertona, a igrao je i na pozajmici u Prestonu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.