Strane diplomate među kojim i iz BiH bile u konvoju koji je nagazio na minu u Pakistanu
Ilustracija

Strane diplomate među kojim i iz BiH bile u konvoju koji je nagazio na minu u Pakistanu

Strane diplomate, među kojim i iz Bosne i Hercegovine, na sigurnom su nakon što je danas u Pakistanu konvoj vozila u kojem su se nalazili nagazio na minu, javljaju novinari Radija Slobodna Evropa (RSE) iz Pakistana.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH još nema informacija, rečeno je na upit RSE u tom ministarstvu.

U eksploziji bombe je ubijen policajac koji je bio zadužen za bezbednost stranih diplomata, a četiri policajca su ranjena, saopštila je policija.

Policijsko vozilo koje ih je pratilo do turističkog mesta Malam Jaba u okrugu Svat, na severozapadu Pakistana, nagazilo je na minu u nedelju popodne.

U konvoju su bile diplomate iz BiH, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

Sve diplomate su bezbedne i vraćene u Islamabad, navela je policija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.