I KARMIN mora da nam bude NAJMODERNIJE BOJE, a naša šminkerka otkriva TRIK kako da vam usne budu PUNE i SOČNE

I KARMIN mora da nam bude NAJMODERNIJE BOJE, a naša šminkerka otkriva TRIK kako da vam usne budu PUNE i SOČNE

Usne iz devedesetih, iscrtane tamnim olovkama i često naglašene kontrastnim ruževima, ponovo su u modi. Iako su te godine bile prepoznatljive po oštrim linijama i prelazima, današnja interpretacija tog trenda naginje suptilnosti i prirodnijim tonovima.

Bordo, braon i nude nijanse i dalje dominiraju, ali način na koji ih koristimo evoluirao je – sada je ključ u mekšim prelazima i neprimetnom blendanju.Tu nastupa naša šminkerka Jelena Sunđerić sa svojim modernim pristupom za postizanje punih usana, koristeći lipstain umesto olovke.

Prvi korak – bordo ili crveni lipstain kao baza

Lipstain nanesite na cjelokupne usne. Njegova formula omogućava ravnomjerno nanošenje i dugotrajnu boju, što ga čini idealnim za svakodnevnu upotrebu. Jelena predlaže crvene ili tamnije bordo nijanse, koje su posebno efektne za postizanje volumena i punoće.

Efekat olovke – bez olovke!

Umjesto klasičnog iscrtavanja olovkom, Jelena koristi ivicu aplikatora lipstaina da suptilno naglasi spoljne ivice usana. Ovaj trik omogućava preciznost, ali sa mekšim prelazom nego što to pruža olovka za usne. Time se izbjegavaju oštri, zastarjeli kontrasti karakteristični za devedesete, dok se postiže efekat definisanih usana.

Blendanje za punoću

Nakon što ste nanijeli lipstain i definisali oblik, sledeći korak je blendanje ivica boje prema unutrašnjosti usana. Jelena predlaže dodavanje još jednog sloja lipstaina na spoljne ivice i nježno blendanje prema centru usana. Ovaj potez stvara prirodan trodimenzionalni efekat, čineći usne vizuelno punijima i svežijima.

Izvor:Blic žena

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.