12. 10. 2015 - 09:24
"Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji" orlilo se u sred Srbije:...
907
Shares

ALBANCI NEPRIMJERENO PROSLAVILI VELIKI USPJEH

"Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji" orlilo se u sred Srbije: Ovo ne vodi dobrome!

12. 10. 2015 - 09:24
0
Shares

Skandiranjem na srpskom jeziku "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji“ i na albanskom "čivša škije" što znači je**te Srbe ("škije" je pogrdan izraz za Srbe na albanskom jeziku), sinoć je nekoliko stotina mladih Albanaca u Bujanovcu i Preševu proslavilo plasman Albanije na EP, piše Alo.

Odmah po završetku utakmice s Armenijom, u kojoj je Albanija pobijedila 3:0, kolone ljudi koji su nosili zastave i navijačke rekvizite, pješice i automobilima, počele su da se slivaju prema centralnim gradskim trgovima u Bujanovcu i Preševu.

U Bujanovcu je, odmah poslije vatrometa, počelo neprimjereno, bučno i ničim izazvano skandiranje koje se orilo skoro jedan sat.

Mladi Albanci su nekoliko puta, pored ostalih usklika, skandirali "Ubij, zakolji, da Srbin ne postoji" i "čivša škije"."Proslava" je počela vatrometom, a nastavljena raznim pokličima, urlicima, petardama, pucanjem, dimnim bombama, tako da se u jednom trenutku Trg Karađorđa Petrovića nije vidio od dima.

Dvadesetak minuta kasnije na trg je stiglo 30-ak policajaca, a slavlje je nastavljeno do devet sati. Dok su mladi Albanci neprimjereno slavili, Srbi su u strahu bojažljivo provirivali iza zavjesa iz svojih stanova u zgradama koje okružuju centralni gradski trg, jer takvo javno skandiranje u Bujanovcu niko ne pamti.

- Uznemireni smo kao nikada. Ne možemo da vjerujemo da nam ovdje, u našem gradu, Albanci s kojima se svakodnevno susrećemo, skandiraju "Ubij, zakolji…!" Ovo se u Bujanovcu nikada nije dogodilo. Ovo ne vodi dobrome – kaže Midrag Milković, direktor Veterinarske stanice u Bujanovcu.

 

Učitaj još novosti