01. 06. 2016 - 08:44
Davor Šuker: Cilj je proći grupu na Euru
907
Shares
Davor Šuker: Cilj je proći grupu na Euru

PREDSJEDNIK HNS-A

Davor Šuker: Cilj je proći grupu na Euru

01. 06. 2016 - 08:44
0
Shares

Predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Davor Šuker rekao je da je cilj reprezentacije da na predstojećem Evopskom prvenstvu, za početak, prođe grupu.

Šuker je naveo da je atmosfera u reprezentaciji pozitivna, ali i dodao da Hravtska svoj kvalitet treba pokazati na terenu.

"Na papiru je jedno, ali to treba pokazati na terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu na otvaranju EP-a protiv Turske", izjavio je Šuker.

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu u Francuskoj igrati u Grupi D sa Španijom, Češkom i Turskom.

Šuker se osvrnuo i na nedavnu kaznu koju je HNS dobio zbog neprimjerenog ponašanja dijela navijača na prijateljskim utakmicama protiv Izraela i Mađarske u martu. HNS je kažnjen sa 150.000 švicarskih franaka, a reprezentacija će dvije domaće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, protiv Turske i Islanda, igrati bez publike.

"Kazna je drastična, a nakon što dobijemo izveštaj i vidimo zašto smo kažnjeni, žalićemo se", rekao je Šuker i naglasio da i FIFA i UEFA imaju nultu stopu tolerancije na sve oblike diskriminacije i netrpeljivosti.

Šuker je podsjetio da obje organizacije imaju takozvani "1-2-3" sistem kažnjavanja.

"Prva kazna je 50.000 franaka i zatvaranje dela stadiona, druga kazna je 100.000 franaka i zatvaranje stadiona, a treća oduzimanje bodova i izbacivanje iz takmičenja", istakao je Šuker.

Učitaj još novosti