05. 07. 2016 - 20:14
Transfer karijere: Izlazna klauzula za Srbijanca čak 60...
907
Shares
Transfer karijere: Izlazna klauzula za Srbijanca čak 60 miliona eura

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ

Transfer karijere: Izlazna klauzula za Srbijanca čak 60 miliona eura

05. 07. 2016 - 20:14
0
Shares

Doskorašnji vezista Partizana Andrija Živković prošao je ljekarske, ali i, kako javljaju Portugalci, testove psihičkih mogućnosti i sad ga samo potpis dijeli od dresa Benfice.

Pošto je obavio formalnosti i jednoj bolnici u glavnom gradu Portugala, 20-godišnji reprezentativac Srbije će se obavezati na petogodišnju saradnju.

Za to će, samo na ime potpisa, dobiti 4.000.000 eura, plus plate i premije garantovane ugovorom koji će biti ovjeren do juna 2021.

U njemu stoji posebna odredba, kao što je i običaj u poslovnom svijetu, veliki klub kakav je Benfica, odmah je stavio izlaznu klauzulu i odredio da je cijena za Andriju Živkovića 60.000.000 eura.

Tako pišu i "A Bola" i "Rekord", a prenose svi ostali mediji u Portugalu, napominjući da riječ o sumi koja će leći na račun kluba sa Luža ako neko poželi da odvede talentovanog krilnog vezistu prije isteka ugovora.

Tragajući za pojašnjenjem kakvog je igrača dobila Benfica, Portugalci su pozvali u pomoć Luiša Dioga, nekadašnjeg pomoćnog trenera Partizana u vrijeme mandata Ljubinka Drulovića.

"Živković će, bez sumnje, biti dobro pojačanje za Benficu. Pogotovo što neće imati problem da se prilagodi, jer su u klubu već Ljubomir Fejsa, Filip Đuričić, Ivan Šaponjić i Luka Jović. Mnogo će da mu znači što će od prvog dana imati s kim da razgovara na srpskom jeziku“, rekao je Diogo.

Mnogo je važnije kako će Andrija da se snađe na terenu. Već u utorak počinje sa treninzima pod palicom Ruija Vitorije.

Od njega se očekuje da bude zamjena za Nica Gaitana, koji se preselio u Atletico.

"Živković je tehnički dotjeran fudbaler, brz, snažan, odličan u igri jedan na jedan, sposoban da probije odbranu rivala i centrira. Ljevak je, ali može da igra po oba krila. Spreman je za više taktičkih varijanti. Umije da nabaci loptu, mijenja težište igre, puca sa distance...“, nahvalio je Luiš Diogo Andriju Živkovića, od čijeg će transfera Partizan inaksirati 450.000 eura na ime trening kompenzacije FIFA.

(Mozzartsport)

Učitaj još novosti