14. 07. 2016 - 09:22
Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu...
907
Shares
Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu Sarajevo

20.000 KM ZA PRIPREME

Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu Sarajevo

14. 07. 2016 - 09:22
0
Shares

Središnja sarajevska Općina nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima koji na najbolji način predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Tim povodom, načelnik Općine Centar Dževad Bećirević ugostio je jučer direktora Fudbalskog kluba Sarajevo Dinu Selimovića. Povod posjete bio je potpisivanje protokola kojim je Općina Centar izdvojila 20.000 maraka za sufinansiranje priprema igrača FK Sarajevo.

Načelnik Bećirević je kazao da ova lokalna zajednica već godinama finansijski pomaže rad FK Sarajevo, ali i mnogih drugih sportskih kolektiva, te da će ta praksa biti nastavljena i u budućnosti.

Iskreno se nadam da će donirana sredstva biti od koristi za sve igrače, a s ciljem postizanja što boljih rezultata. Općina Centar je uvijek bila uz FK Sarajevo. Koristim priliku da čitavom kolektivu ovog kluba čestitam 70. godišnjicu postojanja, naglasio je Bećirević.

Selimović se zahvalio na podršci i razumijevanju koje ova lokalna zajednica ima prema sportskim klubovima.

Fudbalski klub Sarajevo se iskreno zahvalio Općini Centar i načelniku Općine Dževadu Bećireviću na kontinuiranoj podršci.

"FK Sarajevo kao klub koji je registrovan na području općine Centar ostvaruje dobre sportske rezultate u svim kategorijama, od najmlađih, odnosno od omladinskog pogona pa do seniorskog tima, tako da nam podrška Općine itekako mnogo znači, a nadamo se dobroj saradnji i u budućnosti. Posebno nam je značajna ovogodišnja finansijska pomoć, jer ovo je godina u kojoj FK Sarajevo obilježava 70 godina svog postojanja. Nadamo se da ćemo sportskim rezultatima seniorskog tima opravdati ovo povjerenje, kako načelnika tako i Općinskog vijeća i svih uposlenika Općine Centar", istakao je Selimović.

Sredstva koja su predviđena pomenutim protokolom nisu jedina pomoć koju Općina Centar pruža FK Sarajevo.

Naime, Općina je u ovogodišnjem budžetu izdvojila 50 hiljada maraka Javnoj ustanovi Centar za sport i rekreaciju, a ovaj novac bit će utrošen na održavanje zelenila na stadionu Asim Ferhatović Hase na kojem FK Sarajevo odigrava domaće utakmice.

Izvor: www.centar.ba 

Učitaj još novosti