18. 07. 2016 - 16:50
Priča koja je dirnula mnoge: Darovao bubreg navijaču mrskog mu...
907
Shares
Priča koja je dirnula mnoge: Darovao bubreg navijaču mrskog mu kluba

Ljubav prema čovjeku

Priča koja je dirnula mnoge: Darovao bubreg navijaču mrskog mu kluba

18. 07. 2016 - 16:50
0
Shares

Ljubav prema čovjeku jača je od mržnje koja vlada među navijačima suparničkih klubova, posebno gradskih rivala ili kao što je slučaj sa navijačima Arsenala i Tottenhama, klubova iz istog dijela grada, sjevernog Londona.

Oni se već decenijama otvoreno i neskriveno ne podnose, ali s obzirom da su susjedi, upućeni jedni na druge, blizina s neprijateljima može prerasti u bliskost.

Najveću zamislivu bliskost postigli su navijač Tottenhama Tim Reid i njegov prezimenjak Dany, koji mu je doniranjem vlastitog bubrega spasio život iako nisu u rodu i uz to su obojica žestoki navijači nepomirljivih klubova.

Nakon uspješne operacije pozirali su u dresovima njihovih klubova, a Tim se ovako zahvalio Danyju na Facebooku u statusu koji je postao viralan:

"Riječi ne mogu opisati što je ovaj lik učinio za mene i moju porodicu. Pružio mi je drugu priliku da živim tako što je ugrozio vlastiti život dajući mi bubreg bez oklijevanja. Ti si istinski junak i svi trebaju znati kakav si vrhunski čovjek i koliku si hrabrost pokazao. Iako si prljavi Topnik tako sam ponosan što te zovem najboljim prijateljem. Znaj da sam uvijek uz tebe!"

Učitaj još novosti