24. 08. 2016 - 19:20
Najbolji igrač Eura za Ronalda je...
907
Shares
Najbolji igrač Eura za Ronalda je...

Čudan izbor

Najbolji igrač Eura za Ronalda je...

24. 08. 2016 - 19:20
0
Shares

Francuski reprezentativac Antonie Griezmann proglašen je za najbolje igrača Evropskog prvenstva, a uz to je dobio i Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac turnira sa šest postignutih golova. Sada je uz Garetha Bale i Ronaldo u užem krugu kandidata u izboru za najboljeg fudbalera Evrope pod okriljem UEFA-e.

“U mojoj bilježnici Pepe je bio izvanredan prošle sezone. Bila je to možda njegova najbolja sezona u karijeri. On je bez sumnje bio najbolji igrač Portugala i jedan od najboljih Real Madrida u Ligi šampiona“, kazao je Ronaldo za zvaničnu internet stranicu UEFA-e i dodao:

“Oduševljen sam što je izabran u najbolji tim Evropskog prvenstva, po meni on je bio najbolji igrač Evropskog prvenstva.“

UEFA će sutra uvečer u Monacu nakon žrijeba grupne faze Lige šampiona za ovu sezonu na svečanoj ceremoniji proglasiti ko je najbolji fudbaler u Evropi za sezonu 2015/16. Nakon dva kruga glasanja 55 članova žirija UEFA, kojeg čine po jedan novinar iz svih zemalja članica kontinentalne asocijacije, u konkurenciji su ostali Ronaldo, Griezmann i Bale.

Učitaj još novosti