17. 09. 2016 - 12:40
Otkrivena tajna uspjeha: Građani gaze sve pred sobom, a za to...
907
Shares
Otkrivena tajna uspjeha: Građani gaze sve pred sobom, a za to je zaslužan 'manijak'

GUARDIOLA RADI OD JUTRA DO MRAKA

Otkrivena tajna uspjeha: Građani gaze sve pred sobom, a za to je zaslužan 'manijak'

17. 09. 2016 - 12:40
0
Shares

Sedam službenih utakmica i isto toliko pobjeda. Pep Guardiola je na najboljem putu da uđe u legendu Manchester Cityja, ikao je prerano donositi zaključke.

Građani su apsolutno neprepoznatljivi, gaze sve pred sobom, izuzetno efikasni, a odbrana na visini zadataka iako igraju bez Kompanyja.

Navijači su oduševljeni inovacijama koje je donio Španac, te se nadaju da napokon mogu nešto napraviti i u Ligi prvaka.

Uprkos svemu, Pep nije zadovoljan. Ipak, treba imati na umu da bivši strateg Barcelone i Bayerna ustvari nikada nije apsolutno zadovoljan.

Engleski mediji otkrivaju da je unio neke revolucionarne promjene. Prvo je izbacio s menija brzu prehranu, zatim igračima jasno stavio do znanja ko je gazda u svlačionici, protjerao Joea Harta u Torino, a uz to bukvalno radi od jutra do mraka.

Naime, njegov radni dan traje i preko 12 sati, a nakon svakog meča kreće priprema za sljedeći i tako stalno.

"Pobjedu slavimo dva, tri sata, a nakon toga vraćamo se na posao i zadatak koji je pred nama. Ne razmišljam o odigranim utakmicama, mene samo zanima kakvi su napadači Bournemoutha, koje su im slabosti i kako igrati protiv njih", rekao je Guardiola u najavi duela s Bournemouthom.

Odlučio je i uporediti englesku s njemačkom i španskom ligom.

"Stvar je u tome što u Premier ligi nema jednostavnih utakmica i lakih protivnika. Svi ti prijete i svi su opasni. Niko ti ne može garantirati da ćeš pobijediti, sve je na tebi. I zato volim ovaj posao", zaključio je.

Učitaj još novosti