26. 09. 2016 - 17:50
Ovo je definitivni kraj: Tyson Fury više nikada neće kročiti u...
907
Shares
Ovo je definitivni kraj: Tyson Fury više nikada neće kročiti u ring!

POZNATI PROMOTER TVRDI

Ovo je definitivni kraj: Tyson Fury više nikada neće kročiti u ring!

26. 09. 2016 - 17:50
0
Shares

Poznati britanski promoter boksa Eddie Hearn tvrdi kako je došao kraj za šampiona Tysona Furyja.

Naime, prema njegovim tvrdnjama Furyju će uskoro oduzeti svjetske titule i on će se u budućnosti umjesto u ringu boriti u sudnici.

Hearnove izjave nastavak su misteriozne priče o revanšu Vladimira Klička i Furyja, koji je britanski borac jučer odgodio po drugi put.

Organizatori su izgubili strpljenje jer gube ogroman novac, a izgleda da će to sve naplatiti od samog Furyja, tvrdi Hearn.

28-godišnji Fury u novembru prošle godine iznenađujuće je pobijedio ukrajinskog prvaka jednoglasnom sudijskom odlukom i tako osvojio titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

"Psihički problemi su osjetljivo pitanje, ali ovo je biznis. Sigurno je da Furyja zbog svega čeka duga pravna bitka poslije koje će mu oduzeti titule, a on će objaviti da završava s boksom. Organizacije su dobile dovoljno materijala, ova kategorija je važan dio njihovog posla, a još ništa nisu zaradili ove godine", pojasnio je Hearn.

Fury je u međuvremenu optužen da je koristio doping, a prijeti mu suspenzija ako se dokaže da je koristio nedozvoljena sredstva.

"Kako je moguće da pobijediš Klička, a onda ovako upropastiš cijelu stvar? Njegov tim je odgovoran. Svima je u svijetu boksa jasno da se revanš između Klička i Furyja nikada neće dogoditi, jer je Furyju došao kraj. Neki ljudi ne mogu izdržati pritisak i moguće je da on vjeruje da nikada više neće biti svjetski šampion", rekao je Hearn.

Fury je prvak u verzijama WBA, WBO i IBO, a oduzeta mu je titula u verziji IBF.

Učitaj još novosti