02. 11. 2016 - 09:07
Zmajevi traže čudo u Valladolidu: Protiv jačih uvijek igramo...
907
Shares
Zmajevi traže čudo u Valladolidu: Protiv jačih uvijek igramo bolje!

TEŽAK ISPIT NA STARTU KVALIFIKACIJA

Zmajevi traže čudo u Valladolidu: Protiv jačih uvijek igramo bolje!

02. 11. 2016 - 09:07
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će započeti kvalifikacioni ciklus protiv Španije u Valladolidu za evropsko prvenstvo koje se igra u Hrvatskoj 2018. godine.

To će ujedno biti i debi za selektora bh. rukometaša Bilala Šumana. On je uoči puta u Španiju kazao da će njegovi igrači pružiti otpor favorizovanim Špancima, te pokazati disciplinu u igri što će biti važno za buduće utakmice i okupljanja.

- Želimo pokazati da znamo šta radimo i zašto. Ima segmenata igre koje nećemo moći na vrijeme odraditi, ali dat ćemo sve od sebe da se pripremimo na najbolji način za utakmicu protiv Španije. Oni imaju izmjena u ekipi, novog selektora i nisu odigrali nijednu utakmicu u ovom sastavu. Ipak, poznavajući španski rukomet, ne mislim da će biti promjena u načinu njihove igre. Nadam se da ćemo biti na odgovarajućem nivou, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo - objasnio je Šuman.

Njegov pomoćnik Zdenko Grbavac naglasio je da utakmicom protiv Španije bh. rukomet ulazi u novu fazu i da domaćinu prepušta ulogu favorita.

- Na startu nas čeka teško gostovanje, ali mi tu vidimo našu šansu. Ako ostvarimo sve što smo zamislili mislim da ova utakmica može biti temelj za budući dobar rad i utakmicu protiv Austrije - rekao je Grbavac.

Pivot našeg tima Vladimir Vranješ istakao je da reprezentativci ne putuju s bijelom zastavom u Valladolid.

- Uradili smo to što nam je trebalo da se uigramo i spremimo za Španiju. Nadam se da ćemo ovo što smo se dogovorili na treningu, prenijeti na teren i ostvariti pozitivan rezultat. Nijedan sportista, gdje god igra, ne ide sa bijelom zastavom. I Španci su od krvi i mesa, a mi idemo tamo da se nadmećemo. Nisu nepobjedivi i oni su promijenili selektora, te imaju dosta novih imena. Ovo je sport i čuda se dešavaju, rekao je Vranješ.

Povratnik u nacionalni tim Muhamed Toromanović istakao je da je veoma uzbuđen zbog dolaska na okupljanje.

- Stvarno sam uzbuđen i imam veliku želju da igram, da se pokažem i dokažem. Protiv Španije i veće reprezentacije ne uspiju uzeti bodove. Moramo gledati našu igru kako bismo se što bolje spremili za Austriju. Taktički smo se koliko-toliko dobro spremili i ponovili smo sve stvari koje je selektor zamislio, kazao je Toromanović koji se na Ilidži pojavio s novim imidžom, s brokovima.

Selektor Šuman u utakmici protiv Španije neće moći računati na povrijeđenog Dejana Malinovića.

Utakmica između Španije i BiH igra se od 20.30 sati.

Pored duela u Grupi 3, večeras se igra još osam kvalifikacionih utakmica za Euro 2018. Grupa 1: Mađarska - Latvija. Grupa 2: Bjelorusija - Rumunija. Grupa 4: Island - Češka, Makedonija - Ukrajina. Grupa 5: Njemačka - Portugal, Slovenija - Švicarska. Grupa 6: Rusija - Slovačka. Grupa 7: Norveška - Belgija.

Učitaj još novosti