09. 11. 2017 - 16:30
Haris Duljević odgovoran za krizu u Dresdenu?
907
Shares
Haris Duljević odgovoran za krizu u Dresdenu?

HARIS DULJEVIĆ ODGOVORAN

Haris Duljević odgovoran za krizu u Dresdenu?

09. 11. 2017 - 16:30
0
Shares

Iako su navijači Dynamo Dresdena sigurno puno više očekivali od svoje ekipe u ovoj sezoni, izabranici Uwea Neuhausa se, u najmanju ruku, muče, te se trenutno nalaze na 15. mjestu u Cvajti, sa samo 14 osvojenih bodova iz 13 susreta.

Njemački mediji zbog toga pokušavaju pronaći razloge krize u Dynamu, a portal Sportbuzzer je napravio detaljnu analizu problema u ovom klubu. Među najvažnijim problemima na koje je naišao Dynamo je i "gubitak tvari", odnosno gubitak okosnice ekipe.

Tako je Dresden nakon što su ekipu proteklog ljeta napustili Stefan Kutschke, Akaki Gogia i Marvin Stefaniak ostao bez glavnih napadačkih snaga i igrača koji su u prošloj sezoni 2. Bundeslige postigli 27 od ukupno 53 gola ekipe.

Prema Sportbuzzeru problem za Dynamo predstavlja i činjenica da se nova pojačanja u ofanzivi, Haris Duljević i Peniel Mlapa još uvijek nisu uklopila u ekipu.

"Novi napadači nisu usklađeni. Dvojica igrača koji su stigli pred kraj augusta, Haris Duljević i Peniel Mlapa, se još uvijek nisu međusobno uskladili. S Bosancem Duljevićem još uvijek postoje komunikacijski problemi, s obzirom da prvo mora naučiti njemački jezik. Njih dvjica nisu mogli iskoristiti prvu reprezentativnu pauzu da bi se aklimatizovali jer su putovali sa svojim državnim selekcijama", istakli su iz Sportbuzzera.

Ipak, Haris Duljević je do sada impresionirao navijače Dresdena svojim potezima na terenu, pa je jasno da problem leži u uigranosti ekipe, a ne u fudbalskim kvalitetama bivšeg kapitena Sarajeva. Sportbuzzer je identifikovao još nekoliko problema u Dynamo Dresdenu, a oni koji najviše utiču na rezultate su sigurno i loša i neuigrana odbrana, slab start sezone, prevelika očekivanja, nedostatak fleksibilnosti i problemi sa povredama.

 

Učitaj još novosti