24. 11. 2017 - 14:19
Njemački reprezentativac otkrio: Zbog terorističkih napada...
907
Shares
Njemački reprezentativac otkrio: Zbog terorističkih napada želio sam prekinuti karijeru

TREBALO MU VREMENA DA PROCESUIRA ŠOKANTNE DOGAĐAJE

Njemački reprezentativac otkrio: Zbog terorističkih napada želio sam prekinuti karijeru

24. 11. 2017 - 14:19
0
Shares

Njemački reprezentativac Matthias Ginter priznao je kako je bio blizu da sasvim izgubi želju za igranjem nogometa nakon što je svjedočio dva teroristička napada.

Igrač Borussije Mönchengladbach igrao je u Parizu 2015. utakmicu Njemačke i Francuske kada su ispred Stade de Francea teroristi izvršili niz napada bacanjem bombi u kojima je 130 ljudi izgubilo život.

U istom mjesecu bio je u timu Njemačke kada je susret protiv Nizozemske morao biti otkazan jer je uoči utakmice otkriveno kako je na stadionu u Hannoveru planiran još jedan teroristički napad.

Uz to, u 2017. bio je u autobusu Borussije Dortmund, za koju je tada igrao, kada je uoči utakmice protiv Monaca eksplodirala bomba koja je nanijela povredu šake saigraču Marcu Bartri.

Ginter je priznao kako mu je trebalo vremena da procesuira ove šokantne događaje: 

"Sjedio sam kod kuće i odjednom shvatio koliko sam još uvijek u šoku. Pomislio sam kako je najbolje riješenje da prestanem igrati nogomet."

"Nekoliko dana o tome sam vrlo podrobno razmišljao", rekao je 23-godišnji Nijemac i zaključio:

"Odlučio sam da si neću dozvoliti da odustanem od onoga što najviše volim, a to je nogomet! Istina je da se više ne osjećam 100% sigurno kada izađem iz kuće, ali svjestan sam da se ne mogu jednostavno zatvoriti u četiri zida."

Učitaj još novosti