21. 01. 2018 - 17:33
Ćavar i Ahmetović pred 'američku turneju': Nadamo se da ćemo...
907
Shares
Ćavar i Ahmetović pred 'američku turneju': Nadamo se da ćemo opravdati poziv, čast je igrati za BiH!

POČELO OKUPLJANJE

Ćavar i Ahmetović pred 'američku turneju': Nadamo se da ćemo opravdati poziv, čast je igrati za BiH!

21. 01. 2018 - 17:33
0
Shares

U Trening centru u Zenici danas je započelo okupljanje fudbalskih reprezentativaca BiH za američku turneju. Selektor Robert Prosinečki debitovat će u mečevima protiv SAD-a i Meksika na klupi Zmajeva.

Bivši as Barcelone i Reala ne može u ovoj akciji računati na najbolje bh. igrače, a na spisku se našlo mnogo debitanata. Jedan od njih je i mladi reprezentativac Marijan Ćavar, koji proživljava najbolje dane u karijeri. Osim poziva u reprezentaciju BiH, prije nekoliko dana je potpisao za Bundesligaša Eintracht.

"Ova godina nije mogla bolje početi, još uvijek sam uzbuđen zbog svega što se događa zadnjih dana. Samo se mogu zahvaliti Bogu i nadati se da će ovako i nastaviti. Poziv u reprezentaciju za mene predstavlja veliku čast jer sam jedan od najmlađih na spisku", kazao je Ćavar. 

Dodao je kako će na pripremama dati svoj maksimum, a SAD i Meksiko je okarakterisao kao kvalitetne protivnike.

"Međutim, imamo i mi kvalitet i nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu i ostvariti što bolji rezultat", zaključio je Ćavar.

Prisutnim novinarima u Trening centru u Zenici obratio se i Mersudin Ahmetović koji je kao jedan od najstarijih na spisku dodao da godine nisu bitne, ako neko osjeti da može i želi igrati.

"Čast nam je svima igrati za Bosnu i Hercegovinu i nadam se da ću opravdati poziv. Dat ću sve od sebe, potruditi se pokazati u najboljem svjetlu, ali i pokazati da u našoj Premijer ligi ima igrača na koje se može računati u budućnosti. Mi ćemo u Americi pokušati opravdati pozive koji su nam uručeni", izjavio je Ahmetović.

U Trening centru sutra će biti zvanično predstavljen stručni štab nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, a već danas će biti obavljeni međusobni razgovori s igračima koji će biti upoznati s planom stručnog štaba u narednim utakmicama protiv SAD-a i Meksika koje se igraju 28. januara u Los Angelesu te tri dana poslije u San Antoniju.

Učitaj još novosti