14. 02. 2018 - 12:01
RSBiH: U toku priprema izmjene Statuta, pregovaramo sa...
907
Shares
RSBiH: U toku priprema izmjene Statuta, pregovaramo sa potencijalnim sponzorima lige

SAOPĆENJE

RSBiH: U toku priprema izmjene Statuta, pregovaramo sa potencijalnim sponzorima lige

14. 02. 2018 - 12:01
0
Shares

Rukometni savez BiH izdao je saopćenje povodom različitih informacija u vezi odnosa sa Udruženjem premijerligaša u formiranju.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

"Premda nije bilo predviđeno tačkama dnevnog reda, Upravni odbor je primio predstavnike klubova koji su tom prilikom iznijeli svoje probleme te dva zahtjeva. Uslijedila je konstruktivna rasprava o predloženim zahtjevima i po okončanju iste predstavnici klubova napustili su sjednicu.

Ocjenivši da je dosadašnji tok prvenstva protekao bez najmanjih problema i zaprimljenih zamjerki klubova, UO je donio zaključak da se liga 2017/18 može igrati samo pod okriljem RS BiH u skladu sa donesenim i usvojenim Propozicijama na početku prvenstva. U ovoj situaciji kada u Statutu RS BIH nemamo nikakvo udruženje ligaša, niti klubova, nemoguće je iz statutarnih, ali i tehničko-materijalnih razloga, prepustiti organizaciju takmičarske lige bilo kojem udruženju koje kao takvo nije prepoznato u normativnim aktima RS BiH.

Također, UO je zaključio da nema potrebe za sazivanjem vanredne Skupštine, s obzirom da će se redovna Skupština prema planiranim aktivnostima održati u maju mjesecu.

Istaknuto je da RS BiH izuzetno cijeni sve klubove članice RS BiH, što kazuje i činjenica da se UO odredio u smjeru da se i Udruženje ligaša uvrsti u Statut RS BiH. Na ovaj način, Udruženju bi se dalo na značaju, ali bi se istovremeno definisala njegova uloga, prava, obaveze i njegov djelokrug.

Kako smo istakli u službenim obraćanjima u ime RS BiH, u toku je priprema izmjena Statuta u okviru pripreme za sjednicu Skupštine. Koristimo i ovu priliku da pozovemo klubove da se aktivno uključe u predlaganje izmjena i dopuna Statuta u pogledu uvrštavanja udruženja klubova, udruženja trenera i sindikata igrača u Statut.

Zahvaljujemo se klubovima što su prepoznali problem porezne registracije RS BiH i samim time priznali da su svjesni otežanih uvjeta rada RS BiH. No, uprkos tome, nadljudskim naporima realiziramo lige, ali i mnoge aktivnosti u reprezentativnom rukometu pa slobodno možemo reći da nisu samo klubovi svijetla tačka rukometa u BiH, već i naše reprezentacije, a posebno svi sportski radnici koji održavaju rukomet svih ovih godina.

Na kraju, ali ne i manje bitno, RS BiH je u pregovorima sa potencijalnim sponzorima lige koji bi svojim sredstvima olakšali rad i takmičenje klubovima te omogućili da novac koji izdvajaju za službena lica ulože u omladinske pogone i razvoj rukometa".

Učitaj još novosti