02. 03. 2018 - 21:50
Gabor Kiraly poznat je po tome što uvijek nosi trenerku: Evo...
907
Shares
Gabor Kiraly poznat je po tome što uvijek nosi trenerku: Evo šta mu se desilo kada je zadnji put nije nosio...

ČUVENI GOLMAN

Gabor Kiraly poznat je po tome što uvijek nosi trenerku: Evo šta mu se desilo kada je zadnji put nije nosio...

02. 03. 2018 - 21:50
0
Shares

U dosadašnjih 698 nastupa bivši premijerligaški golman i rob navike Gabor Kiraly odigrao je gotovo svaku utakmicu u karijeri u slavnoj sivoj trenerci.

Kiraly je sam priznao da se radi o sujevjerju.

Počelo je još od rane dobi u lokalnom klubu Szombathelyi Haladas u Mađarskoj i pošto mu je sjajna trenerka donosila sreću, nastavio je izdvajati se od većine.

"Počelo je prije 20 godina sa sivom trenerkom. Donosila mi je sreća, a onda sam je ponio u Herthu i također mi je donijela sreću jer smo bili u Ligi prvaka. Nakon toga, odnio sam je i u London, u Crystal Palace", rekao je Kiraly za BBC.

Nakon što je Kiralyjev tim nanizao osam mečeva bez poraza, a sve dok je on nosio sivu trenerku, Kiraly je postao uvjeren da je sve to zbog trenerke.

"Želim imati samopouzdanje na utakmici. Ne možete samo obući sivu trenerku na golu i očekivati da će sve doći samo od sebe. Morate se kretati. Želim raditi, a ovo mogu samo kada sam u trenerci. U početku je bila crna, čovjek zadužen za dresove nije je oprao u petak, a imali smo utakmicu u subotu. Nisam imao drugu pa sam uzeo sivu i to je bio početak. Igram 20 godina u ovoj trenerci i mislim da je neću promijeniti".

No, 2005. godine, dok je igrao za Crystal Palace protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu, Mađar je odlučio obući šorc prvi put u karijeri.

Šta se desilo?

U vjerovatno najgoroj utakmici svog života, Kiraly je primio gol kroz ruke. Palace je izgubio 4:1, a on više nikad nije zaigrao u šorcu.

Inače, Kiraly je tokom EP u Francuskoj bio pravi hit, kada je nosio čuvenu trenerku u 41. godini života, a trenutno nastupa za Szombathelyi Haladas.

Čak je moguće i kupiti čuvenu trenerku nan njegovoj službenoj stranici, pa ako igrate redovne termine sa prijateljima, možete kupiti i sebi magičnu trenerku. 

 

Učitaj još novosti