01. 04. 2018 - 21:44
John Isner u spektaklu preko Zvereva pokorio Miami i stigao do...
907
Shares
John Isner u spektaklu preko Zvereva pokorio Miami i stigao do najveće titule u karijeri

ATP MIAMI

John Isner u spektaklu preko Zvereva pokorio Miami i stigao do najveće titule u karijeri

01. 04. 2018 - 21:44
0
Shares

John Isner i Alexander Zverev odigrali su fenomenalno finale u Miamiju koje je bilo i više nego vrijedno gledanja. Slavio je Isner u tri seta i to nakon preokreta.

Prvi set otišao je u tie-break iako je Isner imao čak pet break lopti. Čak je i u tie-breaku Isner imao 4:3 i dva servisa, ali je izgubio oba i tako izgubio set sa 4:7. 

Drugi i treći setovi donijeli su mnogo bolju igru Isnera, a Zverev jednostavno nije bio na nivou. Igrali su se sjani poeni, ali mnogo sigurniji je bio Isner i zasluženo podigao pehar. Isner je dokazao da je u sjajnoj formi i da pobjeda protiv zahuktalog Del Potra nije bila slučajna.

Po setovima Isner je drugi i treći dobio rezultatom 6:4, a Zverev nije napravio nijedan break i imao je svega tri break prilike. U drugom setu činjenica je da je Isner iskoristio prvu i jedinu break loptu u devetom gemu, pa nakon toga osvojenim servisom dobio i set, ali u trećem Zverev nije mogao protiv Isnera koji je uštelio ruku na servisu i tako mu je prepustio čak pet break prilika prije one iskorištene šeste. Koban po Zvereva je opet bio deveti gem u kojem je napravio 'sve' greške kao za udžbenika. Imao je grešku iz forehenda, backhanda, kao i duplu servis grešku.

Za 17. tenisera svijeta ovo je tek prva u karijeri protiv Zvereva koji je do ovog finala vodio sa 3:0. 

Učitaj još novosti