11. 04. 2018 - 10:27
Zašto je isključen trener Manchester Citya? Pogba naravno nije...
907
Shares
Zašto je isključen trener Manchester Citya? Pogba naravno nije šutio, a sami procijenite ko je u pravu

LIGA PRVAKA

Zašto je isključen trener Manchester Citya? Pogba naravno nije šutio, a sami procijenite ko je u pravu

11. 04. 2018 - 10:27
0
Shares

Manchester City nokautiran je sinoć na svom stadionu jer su ponovo poraženi od Liverpoola i tako su izbačeni iz Lige prvaka za koju su bili ponajveći favoriti.

Guardiola je bacio sve karte u napad ali 0:3 iz prve utakmice, te 1:2 iz sinoćnje su previše, no šta je tu je. Pep Guardiola nije stigao do finala Lige prvaka još od sezone 2010/11, a od tada je potrošio 750 miliona eura na pojačanja u klubovima koje je vodio.

Još šokantnija činjenica je da je Pep Guardiola za dvije sedmice izgubio više domaćih utakmice nego Jose Mourinho u Unitedu za dvije godine.

Guardiola je ove sezone jedini put od kako je trener izgubio tri puta u sezoni od jednog tima, odnosno menadžera, a da za sve postoji prvi put pobrinuo se Jurgen Klopp sa svojim sjajnim Liverpoolom.

Uz sve ovo osramoćeni su protiv Wigana koji ih je izbacio iz FA Kupa, a samo u Manchester Cityu Guardiola je potrošio vrtoglavih 300 miliona eura za dvije godine.

No da se vratimo na to zašto je isključen Pep Guardiola.

"Zašto sam isključen? Rekao sam sucu da je bio gol, da je Milner dodao do Sanea i da je to čist gol. Zbog toga me je isključio. Nisam ga uvrijedio, samo sam rekao: 'Mateo, gol je. Bilo bi drugačije da smo na poluvrijeme otišlo sa 2:0", rekao je Guardiola, te dodao:

"U ovom su takmičenju timovi toliko izjednačene da je utjecaj sudaca izuzetno važan. Vratit ćemo se sljedeće sezone. Čestitke Liverpoolu, nadam se da će dobro predstavljati Englesku u polufinalu."

Interesantna je objava Paula Pogbe koji ovakve situacije ne propušta da se oglasi na svom Twitter profilu.

 Pogba je rekao da je Guardiola ispalio prema sucu da 'začepi', te je dodao zamislite da je to bio Jose Mourinho.


 

Učitaj još novosti