23. 05. 2018 - 11:25
Steve Kerr se oglasio zbog 'loše' odluke pred kraj meča
907
Shares
Steve Kerr se oglasio zbog 'loše' odluke pred kraj meča

NBA PLAYOFF

Steve Kerr se oglasio zbog 'loše' odluke pred kraj meča

Sport.ba
23. 05. 2018 - 11:25
0
Shares

Trener Golden State Warriorsa, Steve Kerr, priznao je kako nije očekivao lagan posao protiv Houston Rocketsa koji su rano jutros breakom izjednačili rezultat u seriji na 2:2. Konačan rezultat utakmice bio je 92:95, a Steve Kerr je možda krivac što se nije uradilo nešto više ili što bar nisu do maksimuma pritisli ekipu Houston Rocketsa.

Golden State Warriorsi imali su dvanaest poena prednosti na početku posljednje četvrtine, ali to nije bilo dovoljno jer su počeli drastično da padaju u igri. Dvai i pol minuta pred kraj Houston je imao 89:94 i Golden State nakon toga više nije postigao nijedan koš iz igre.

"Najvažnije je kako se osjećamo. Prošle godine je bilo lako, ali to je najviše što može da se dobije. I to se ne dobija tako često. Ovo je NBA play-off. Emotivni i fizički rolerkoster. Morate da nastavite da se krećete", objasnio je Steve Kerr, a potom objasnio zašto nije tražio timeout pred posljednji napad svog tima:

"Želio sam timeout. Draymond je pokušavao da pozove jedan na četiri sekunde. U tom momentu sudije nisu gledale. Primijetio sam Draymonda i nadao sam se da ćemo dobiti pauzu... Međutim, u takvim situacijama ja više volim da se igra nastavi, jer imamo veće šanse iz tranzicije. Zato sam ih pustio." (Sport.ba)

Učitaj još novosti