30. 06. 2018 - 18:08
Dalić i Modrić otkrili na koji način će sutra igrati Hrvatska
907
Shares
Dalić i Modrić otkrili na koji način će sutra igrati Hrvatska

SELEKTOR I KAPITEN

Dalić i Modrić otkrili na koji način će sutra igrati Hrvatska

30. 06. 2018 - 18:08
0
Shares

Reprezentacija Hrvatske sutra u 20 sati igra protiv Danske utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva. Dvoboj se igra u Nižnjem Novgorodu s početkom u 20 sati. Povodom utakmice konferenciju za medije održali su selektor Zlatko Dalić i kapiten Luka Modrić.

„Odigrali smo fenomenalno u skupini, ali sada sve to moramo zaboraviti. Pred nama je veliki ispit. Ovo je konačno prilika da preskočimo tu prvu stepenicu u nokaut fazi velikih natjecanja. Sjajan smo kolektiv te pozitivnu atmosferu moramo prenijeti i na dvoboj protiv Danske“, rekao je u uvodnom izlaganju Modrić.

Kod Danske najveća opasnost prijeti od uvjerljivo najveće zvijezde Christiana Eirksena, kojeg se danima uspoređuje upravo s Modrićem.

„Ne volim se uspoređivati s drugima. Eriksen je svjetska klasa koja ima odličnu sezonu iza sebe. No,  ne može samo jedan igrač pobijediti utakmicu“.

Riječ je potom preuzeo Dalić.

„Danska je disciplinirana momčad koja 18 utakmica nije izgubila. No, sve ovisi o nama i kako ćemo se mi postaviti. Igrat ćemo strpljivo i nećemo juriti, čekat ćemo svoju šansu. Ali, ne idemo na nulu, već na pobjedu jer nemamo popravnog. Moramo nametnuti svoj stil igre. Pritisak je samo onaj kojeg sami sebi postavimo. Čeka nas velika utakmica“, rekao je smireni Dalić i nastavio.

„Ja se već šest mjeseci borim kako proći grupu. Pritisak koji je bio na meni sam si sam stvorio. Ova momčad i bez mene vrijedi puno više od ovoga. Ponosan sam na sve što smo napravili. Bit ću ponosan kako god završilo ovo prvenstvo“.

Učitaj još novosti