16. 07. 2018 - 08:53
APOKALIPTIČNE SCENE: Kad se slavlje otme kontroli - neredi i...
907
Shares
APOKALIPTIČNE SCENE: Kad se slavlje otme kontroli - neredi i pljačke na ulicama Pariza, bilo je i tragičnih završetaka

FRANCUSKA

APOKALIPTIČNE SCENE: Kad se slavlje otme kontroli - neredi i pljačke na ulicama Pariza, bilo je i tragičnih završetaka

Sport.ba
16. 07. 2018 - 08:53
0
Shares

Nije mnogo prošlo od kad je Francuska savladala Hrvatsku i sa 4:2 se popela na krov svijeta, a iz ove države nam stižu veoma ružne scene. 

Sudeći prema snimku koji je javnosti prezentovala stranica „Voice of Europe“, tokom slavlja jedan dio ulica Pariza pretvorio se u pravu ratnu zonu, pošto je došlo do masovne tuče tokom koje su letjele kamenice, ali i stolice obližnjih kafića:

Ovo je samo nastavak problema, pošto su nakon pobjede nad Belgijom navijači u Francuskoj izazvali ozbiljne incidente, i tom prilikom je morala intervenisati i policija.

Najluđe je sinoć bilo u Parizu gdje se ispod Eiffelova tornja skupilo više od 100.000 ljudi. Nakon vodećeg gola Trikolora sve je eksplodiralo od oduševljenja, a potpuni delirij počeo je nakon utakmice. Stotine hiljada ljudi okupilo se na aveniji Champs-Elysees, gdje su gorjeli deseci baklji i dimne bombe, a sve je bilo popraćeno glasnom pjesmom i slavljem.

Oni najluđi skakali su s mosta u poznati pariški kanal Saint-Martin, a euforično je bilo u gotovo svakoj gradskoj ulici. U Parizu je zabilježen i veliki broj pljački protekle večeri, grad je bio pod velikom opsadom navijača i na kraju je došlo do obračuna između policije i huligana, pa su organi reda koristili gumene metke i vodene topove.

U Lyonu je također bio potpuni haos, huligani su razbijali automobile i kante za smeće, divljali i palili sve pred sobom, pa je policija imala pune ruke posla. U blizini Nancyja je zabilježeno kako je teško stradao trogodišnji dječak kao i dvije šestogodišnje djevojčice. Apokaliptične scene zabilježene su i u Marseilleu, gdje je došlo do masovnog fizičkog obračuna s policijom.

Nažalost, u čitavom tom haosu, zabilježena su i dva smrtna slučaja.U alpskom gradu Annecyju 50-godišnji navijač je preminuo uslijed slavlja, a u Sen Felixu preminuo je 30-godišnjak koji se automobilom zabio u drvo. I to vjerovatno neće biti konačni bilans neobuzdanog slavlja širom Francuske...

(Sport.ba)

Učitaj još novosti