22. 04. 2019 - 07:47
GUARDIOLA ZATRAŽIO OD ŠEIKA PRAVO BOGATSTVO Na Etihad stiže...
907
Shares
GUARDIOLA ZATRAŽIO OD ŠEIKA PRAVO BOGATSTVO Na Etihad stiže ovogodišnja senzacija, ali i 'novi Messi' - S NJIMA ĆEMO SIGURNO UZETI LIGU PRVAKA

FENIX I TIAGO NA METI

GUARDIOLA ZATRAŽIO OD ŠEIKA PRAVO BOGATSTVO Na Etihad stiže ovogodišnja senzacija, ali i 'novi Messi' - S NJIMA ĆEMO SIGURNO UZETI LIGU PRVAKA

Sport.ba
22. 04. 2019 - 07:47
0
Shares

Pep Guardiola sedam sezona zaredom vodeći Barcelonu, Bayern i Manchester City nije došao dalje od polufinala Lige prvaka. U posljednjoj sezoni na klupi Barcelone došao je do polufinala. S Bayernom je triput zaredom zapeo u polufinalu.

guardiola

Najlošije je prošao na klupi Manchester Cityja. Potrošio je 608 miliona eura na pojačanja, a već ga je na Etihadu dočekala vrlo dobra i skupa ekipa, tako da se ne može reći kako je krenuo od nule. Puno je potrošio, no zasad nije otišao dalje od četvrtfinala.

guardiola

No, Guardiolu ne dotiču previše kritike da je potrošio puno a uradio malo. Hvali igru svog tima i najavljuje pohod na sve četiri titule u narednoj godini, ali i traži novi budžet za pojačanje.

aguero-sane-city

Prema pisanju britanskih medija, Guardiola je odlučio za veliki novac dovesti dva supertalentirana igrača s kojim bi napokon prošao dalje od polufinala Lige prvaka.

joao-fenix

Na prvom mjestu, radi se o portugalskom čudu Joao Felixu. Igrač, za koga stručnjaci tvrde da je talentiran kao Cristiano Ronaldo, ove sezone briljira u dresu Benfice zahvaljujući učinku od 16 golova i devet asistencija na 38 utakmica, pa ni ne čudi što je privukao pažnju brojnih klubova. 

fenix7
 
Međutim, taj posao neće biti lak, prvenstveno zbog toga što krilni igrač ima otkupnu klauzulu od čak 120 miliona eura, a Benfica nema namjeru da ikome spusti cijenu. 

fenix6

Drugi tinejdžer koji je na meti tima sa "Etihada" je Argentinac Thiago Almada. Novi Messi, kako su ga prozvali u domovini, stilom igre neodoljivo podsjeća na slavnog zemljaka pa nije ni čudo što je Guardiola više nego zainteresiran da dovede talentiranog dječaka za 23 miliona eura. 

tiago

Almada, iako će tek napuniti 18 godina krajem ovog mjeseca, ima stalno mjesto na poziciji ofanzivnog veznjaka u Velez Sarsfieldu, trenutno šestoj ekipi argentinskog prvenstva. 

Učitaj još novosti