11. 11. 2019 - 16:39
AKCIJA VAR Oglasio se i NS Federacije BiH: Evo šta kažu o...
907
Shares
AKCIJA VAR Oglasio se i NS Federacije BiH: Evo šta kažu o namještenim mečevima

NAKON AKCIJE SIPA-E

AKCIJA VAR Oglasio se i NS Federacije BiH: Evo šta kažu o namještenim mečevima

Sport.ba
11. 11. 2019 - 16:39
0
Shares

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Samca, Orašja i Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, proveli operativnu akciju kodnog naziva “Var”, saopćeno je.

Kako se navodi u saopćenju iz SIPA-e, prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine „Organizovani kriminal“ i člana 383. KZ Federacije Bosne i Hercegovine „Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 380. KZ Federacije Bosne i Hercegovine „Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Osumnjičena lica terete se za namještanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Među privedenim se nalazi i Irfan Durić, predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza FBiH, a nakon ove akcije oglasio se i pomenuti savez.

"NS FBiH podržava sve aktivnosti državnih organa Bosne i Hercegovine na provedbi zakona u Bosni i Hercegovini, a svakako i kada je riječ o odvijanju nogometnih takmičenja na svim nivoima. Iako ne raspolaže potpunim informacijama, NS FBiH će nadležnim organima BiH pružiti svaku vrstu pomoći i saradnje na rasvjetljavanju svih mogućih nepravilnosti", saopćeno je iz NS Federacije BiH.

Dodali su i kako će savez poduzeti odgovarajuće mjere i radnje kako bi omogućio da se takmičenje u sezoni 2019/2020. nastavi i završi u sportsko-nogometnom ambijentu te da će nakon upoznavanja o konkretnim činjenicama pravovremeno donijeti relevantne odluke u skladu s važećim propisima i informirati javnost.

Učitaj još novosti