02. 04. 2020 - 07:35
ARTETA ŽELI SAMO NJEGA Topnici svim silama krenuli po sjajnog...
907
Shares
ARTETA ŽELI SAMO NJEGA Topnici svim silama krenuli po sjajnog reprezentativca Španije

SOLER STIŽE U LONDON?!

ARTETA ŽELI SAMO NJEGA Topnici svim silama krenuli po sjajnog reprezentativca Španije

02. 04. 2020 - 07:35
0
Shares

Valencia u svom trenutnom ''asortimanu'' ima lijepu ergelu poželjnih zvijezda. Jedna od njih svakako je Carlos Soler, 23-godišnji desni vezni Šišmiša sa lijepom (krnjom) sezonom iza sebe.

Svakako tip igrača kakve Mikel Arteta voli, a osim što će se morati ''potući'' s Manchester Unitedom za njega, također će morati pripremiti 40 miliona eura koliko na istočnoj španskoj obali očekuju. Zapravo bi u ovom slučaju dobro i prošli s obzirom da je igračeva vrijednost po Transfermarktu čak nešto iznad 50 miliona, a ima važeći ugovor do 2023.

Osim premijerligaškog dvojca, zainteresirani su i niko drugi nego Barcelona i Real Madrid, a to znači da se pritisak na klub s Mestalle intenzivira. Kako javlja Sky Sports, Arteti se jako sviđa njegov sunardonjak, a u pitanju je prvak Europe sa U-21 reprezentacijom Španije kada je bio suigračem Danija Olma u pohodu na naslov. Ima 20 utakmica i četiri pogotka za mladu špansku reprezentaciju.

Ovaj posao će dosta ovisiti o tome hoće li na Emiratesu biti u stanju zadržati još jednog člana te reprezentacije. Naravno, radi se o Daniju Ceballosu koji je na posudbi iz Reala, no Valenciji bi svakako dobro došla finansijska injekcija s obzirom da su se našli usred velike krize potaknute pandemijom koronavirusa.

Učitaj još novosti