12. 05. 2020 - 08:15
IDE U SAMOIZOLACIJU Duljević vozio od Nima do Sarajeva:...
907
Shares
IDE U SAMOIZOLACIJU Duljević vozio od Nima do Sarajeva: Naradne sezone idemo u nove pobjede

BH. REPREZENTATIVAC SE VRATIO U RODNI GRAD

IDE U SAMOIZOLACIJU Duljević vozio od Nima do Sarajeva: Naradne sezone idemo u nove pobjede

12. 05. 2020 - 08:15
0
Shares

Naš reprezentativac iz francuskog Nima Haris Duljević (26), nakon zvaničnog okončanja sezone u francuskoj Ligi 1, u petak je iz Nima doputovao u Sarajevo, gdje će narednih 14 dana biti u samoizolaciji.

- Doputovao sam automobilom… Prošlo je sve OK, rekao je Duljević u razgovoru za „Dnevni avaz“ te dodao:

- Supruga i ja smo prvo pokušavali pronaći let bar do Zagreba, jer su naši aerodromi zatvoreni, ali nismo uspjeli naći ništa, ni redovni ni privatni let, tako da smo polako krenuli automobilom i hvala Bogu za jedan dan sretno stigli.

Kako kaže, obavio je testiranje na koronavirus pred polazak u BiH.  

- U Nimu smo neposredno pred polazak uradili test na koronavirus, koji je bio negativan, jer sam dobio informaciju da ga traže na hrvatskoj granici. Ali, osim pasoša, nisu mi tražili ništa drugo… U svakom slučaju, bitno je da sam taj test uradio zbog sebe, pošto sada moram biti 14 dana u izolaciji. No, već sam bio u izolaciji u Nimu, više od mjesec i po - konstatuje Duljević.

Za razliku od Pariza i pograničnih dijelova s Italijom, koronavirus nije napravio puno problema u Nimu.

- U Nimu nije bilo problema s koronom. Ne znam da li je to zbog vremena, jer je blizu more – Azurna obala, tako da je već dugo toplo. Inače, koronavirus nije napravio puno problema na Azurnoj obali. Problem je u Parizu i pograničnim dijelovima s Italijom. Prijatelj iz Pariza mi kaže da je gore bila baš „ludnica“, jer su kao prvo kasno reagirali, a također posebno ljudi afro-američkog porijekla se ne pridržavaju uputa – prenosi bh. internacionalac i kaže da je jako dobro da je u BiH bila na vrijeme prepoznata opasnost od koronavirusa.

Duljevićevu minulu klupsku sezonu obilježile su povrede, tako da bi je najradije zaboravio.  

- Hvala Bogu, sada je sve OK. Te povrede su me izbacile iz prvog plana, ali sada je sve uredu. Nim je ostao u ligi, što je super za klub, tako da u narednoj sezoni idemo u nove pobjede, optimista je naš reprezentativni krilni napadač.

Pominjan je i transfer u Bundesligu.

- Vidjet ćemo šta će donijeti ljeto. Sad su mi prioritetni odmor i porodica, koju dugo nisam vidio, ali i da se smiri ova pandemija. Najbitnije je zdravlje i ljudski životi. Jako je važno da se svi pridržavamo propisanih uputa nadležnih organa kako bi ova situacija što prije prošla, pa da nastavimo sa normalnim životom, kaže Duljević.

- Nisam bio u prilici da radim online reprezentativne treninge, jer su se termini poklapali sa klupskim programom. Međutim, to je svakako dobra stvar, naglašava bh. reprezentativac.

Učitaj još novosti