26. 05. 2020 - 15:11
Ćiro: Da je Capello morao krenuti iz Travnika, ne bi se makao...
907
Shares
Ćiro: Da je Capello morao krenuti iz Travnika, ne bi se makao dalje od Turbeta

GOVORIO ZA NOVI LIST

Ćiro: Da je Capello morao krenuti iz Travnika, ne bi se makao dalje od Turbeta

26. 05. 2020 - 15:11
0
Shares

Trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, već se neko vrijeme nalazi u trenerskoj mirovini.

Bivši selektor Vatrenih već se neko vrijeme nalazi Kraljevici gdje je boravio i dok je na snazi bila karantena, a u razgovoru za Novi list osvrnuo se na nekoliko zanimljivih tema:

„Milijun sam puta ponovio: da je čitav niz danas velikih trenerskih imena iz bogatih država Europe, a tu uvijek apostrofiram Fabia Capella, moralo krenuti iz Travnika u svijet, oni se ne bi maknuli dalje od Turbeta, lijepog mjesta u podnožju Vlašića, udaljenog nekih pet-šest kilometara od mog rodnog grada.

Meni je put od Travnika do francuske bronce bio nevjerojatno dinamičan i naporan, u odnosu na bogate zapadnjake ja sam morao pobijediti mnogo toga, od siromaštva nadalje, ali takvi smo ti mi Hrvati – iako nam je u startu pozicija inferiorna, na kraju budemo superiorni“, ističe popularni Ćiro, nakon čega se osvrnuo i na ulogu navijača u svijetu nogometa:

ciro1

„Samo je jedna istina: navijači su sastavni dio nogometne igre. Bez njih utakmice nemaju smisla. Pa nije li jedna od najvećih kazni koje može dobiti neki klub ili reprezentacija igranje pred – praznim tribinama.

Ne, ovo nema nikakvog smisla. Igra se naravno nogomet i zbog novca, i to ne baš malog, ali moralo se ipak pronaći neki kompromis, pričekati, učiniti nešto da se i navijačima makar u manjem broju omogući povratak na stadione. Bojim se da ovako nogomet gubi svoj smisao i svoju draž“, govori trener svih trenera.

Učitaj još novosti