12. 06. 2020 - 21:36
Nekadašnji fudbaler Barcelone uporedio Guardiolu i Mourinha:...
907
Shares
Nekadašnji fudbaler Barcelone uporedio Guardiolu i Mourinha: Moj odnos sa njima nije bio kako sam se nadao

Nekadašnji fudbaler Barcelone uporedio Guardiolu i Mourinha: Moj odnos sa njima nije bio kako sam se nadao

12. 06. 2020 - 21:36
0
Shares

Legendarni fudbaler Barcelone i slavni Kamerunac Samuel Eto'o, u razgovoru za Marcu, prisjetio se suradnje sa Pepom Guardilom dok je igrao u Barceloni, a potom se osvrnuo na period dok je bio u Interu i sarađivao sa Mourinhom.

Eto'o je kazao kako je njegovo iskustvo sa Pepom bilo kakvo je bilo, ali da se na lično razočarao u njega, jer nije bilo onako kako se on nadao.

screenshot-20

"Mnogi igrači su rekli isto o njemu. Kao trener, Pep priprema utakmice kao niko drugi. Način na koji nas je 2009. trenirao bio je nevjerovatan, njegov način gledanja napadačkog fudbala, kontrole lopte bio je savršen. Pep je bio najbolji u tome. Kao igrač, imao si osjećaj da nisi puno trčao, iako jesi, jer si uživao", kazao je Eto'o.

Slavni kamerunski fudbaler je potom kazao kako je Jose Mourinho, prije svega, bio veliki prijatelj sa igračima, jer je bio osoba koja sve sve govorila u lice kada mu se nešto nije svidjelo.

"Njega ljudi pokušavaju prikazati kao kontroverznog, ali to je laž. Mourinho je vrhunski tip. Druga stvar je to što mu je stalo samo do rezultata. To je njegov način gledanja na fudbal i u tom smislu je on broj jedan. Pobijediti ga u njegovoj igri je nemoguće, nikada ga ne možete pobijediti. On je pobjednik i rođeni vođa", kazao je nekadašnji fudbaler Barcelone.

 

Sport.ba/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti